Politică
Redactor: Svetlana Pantea
14 decembrie 2021

UE discută cu SUA și Marea Britanie posibile noi sancţiuni împotriva Rusiei

UE discută cu SUA și Marea Britanie posibile noi sancţiuni împotriva Rusiei
14 decembrie 2021

UE discută cu SUA și Marea Britanie posibile noi sancţiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană discută cu SUA şi Marea Britanie o posibilă nouă serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei, dar la reuniunea de luni a şefilor de diplomaţii din UE nu vor fi luate decizii, a indicat Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate al UE, Josep Borrell, transmite Reuters.

UE şi Statele Unite au impus sancţiuni economice Rusiei în iulie 2014, îndreptate împotriva sectoarelor energetic, bancar şi de apărare, şi analizează măsuri suplimentare dacă Moscova va încerca să invadeze Ucraina după o concentrare masivă de trupe la frontiere, potrivit Agerpres.'Suntem în ''modul de descurajare''', le-a declarat reporterilor şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, la sosirea la reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor de externe ai statelor UE. 'În orice caz, vom trimite un semnal clar că orice agresiune împotriva Ucrainei va avea un cost ridicat pentru Rusia.

Studiem împreună cu Statele Unite şi Marea Britanie ce (sancţiuni) ar putea fi (luate), când şi cum, într-un mod coordonat', a adăugat el. 'Suntem convinşi că Rusia se pregăteşte în mod real pentru un război total împotriva Ucrainei. Este un eveniment fără precedent probabil de la Al Doilea Război Mondial', a declarat la Bruxelles ministrul de externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis.

În viziunea sa, 'dacă este vorba despre un atac fără precedent (...) aceasta înseamnă că şi răspunsul din partea statelor occidentale trebuie să fie fără precedent'. Diplomaţi UE au indicat pentru Reuters că discuţiile se concentrează pe o potenţială creştere graduală a sancţiunilor, mergând de la posibile interdicţii de călătorie şi îngheţări de active ale unor politicieni ruşi până la interzicerea relaţiilor financiare şi bancare cu Rusia. Sancţionarea gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania pentru a împiedica intrarea sa în funcţiune a fost de asemenea o opţiune, la fel şi vizarea mai multor companii de stat energetice şi din sectorul de apărare sau anularea unor contracte de gaze naturale.

Diplomaţii afirmă că este probabil ca astfel de măsuri să fie examinate doar dacă armata rusă încearcă o invazie totală în Ucraina. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prevenit Rusia că Alianţa susţine Ucraina, iar miniştrii de externe ai G7 au avertizat duminică Moscova cu 'consecinţe masive' în cazul atacării ţării vecine.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 200


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți