Politică
Redactor: Marin Gherman
12 octombrie 2021

UE sancţionează opt noi responsabili pentru represiuni în Crimeea

UE sancţionează opt noi responsabili pentru represiuni în Crimeea
12 octombrie 2021

UE sancţionează opt noi responsabili pentru represiuni în Crimeea

Uniunea Europeană a adoptat luni sancţiuni împotriva altor opt responsabili locali acuzaţi de reprimarea oponenţilor anexării Crimeii de către Rusia, în ajunul unei vizite la Kiev a liderilor UE, potrivit France Presse, citată de Agerpres.

„Printre persoanele adăugate pe lista cu sancţiuni a UE figurează o serie de oficiali - judecători, procurori şi agenţi de securitate - responsabili cu aplicarea legilor ruseşti în Crimeea şi Sevastopol, teritorii anexate ilegal”, se menţionează într-un comunicat al Bruxelles-ului.

„Aceşti indivizi au luat decizii tendenţioase în cazuri motivate de considerente politice şi au urmărit penal sau persecutat oponenţi ai anexării ilegale” de către Moscova în 2014 a acestei peninsule din sudul Ucrainei, potrivit textului citat.

Printre cei incluşi suplimentar pe lista cu sancţiuni a UE figurează şeful filialei FSB (Serviciul de Securitate Federal rus) din Crimeea, judecători şi anchetatori din acest teritoriu, precum şi un procuror militar din Rostov pe Don, oraş din sud-vestul Rusiei, la frontiera cu Ucraina.

Cu aceste noi nume adăugate, un total de 185 de persoane şi 48 de entităţi sunt vizate de interdicţiile de viză şi îngheţarea activelor de către UE în legătură cu anexarea Crimeii de către Rusia şi cu insurecţia din 2014 în estul Ucrainei a separatiştilor proruşi susţinuţi de Moscova.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului acuză autorităţile că desfăşoară o amplă campanie de reprimare a oponenţilor anexării Crimeii, în special în rândul comunităţii tătare din peninsulă.

Anunţul privind aceste noi sancţiuni survine înainte de o reuniune preconizată să aibă loc la Kiev între preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

UE doreşte să arate că rămâne un pilon de sprijin pentru Kiev în faţa conflictului din estul Ucrainei, o ţară care se teme că Uniunea Europeană s-ar putea dezinteresa de situaţia sa, notează Agerpres.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 482


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți