Politică
22 februarie 2022

UE și NATO condamnă decizia lui Putin

UE și NATO condamnă decizia lui Putin
22 februarie 2022

UE și NATO condamnă decizia lui Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat luni seară decretul prin care este recunoscută independența republicilor separatiste Donețk și Luhansk. De asemenea, liderul de la Kremlin a ordonat trupelor rusești să meargă în cele două republici pentru „operațiuni de menținere a păcii”.

SUA vor interzice noi investiţii, comerţ şi finanţări făcute de americani în regiunile Donețk și Luhansk din estul Ucrainei, recunoscute luni ca independente de Rusia, potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă și semnat de purtătoarea de cuvânt Jen Psaki. Președintele Joe Biden urmează să semneze un Ordin Executiv în acest sens, relatează Libertatea.

Vladimir Putin se află într-un „un fel de derivă ideologică” şi a ţinut luni un discurs care combină consideraţii „rigide şi paranoice”, a estimat Palatul Elysée ca reacţie la decizia preşedintelui rus de a recunoaşte independenţa teritoriilor separatiste ucrainene, scrie AFP citat de Agerpres. Vladimir Putin „a făcut o alegere foarte clară de a-şi încălca angajamentele” şi „nu şi-a respectat cuvântul dat” lui Emmanuel Macron, a afirmat preşedinţia franceză, fără a exclude noi „fapte militare” ruse.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană va aplica sancţiuni care vizează atât entităţi ruse, cât şi persoane fizice, „proporţionale” cu anunţurile făcute de Vladimir Putin privind estul Ucrainei, a făcut cunoscut preşedinţia Franţei, notează Agerpres.

Preşedintele american a discutat timp de 35 de minute cu Zelenski pentru a reafirma angajamentul pe care SUA l-a făcut faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, relatează news.ro. Biden a transmis şi că SUA intenţionează să impună sancţiuni, iar la orice agresiune ulterioră din partea Rusiei, va răspunde rapid şi decisiv, alături de aliaţi şi parteneri.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 406


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți