Politică
12 august 2021

Un avion din Ucraina a violat spaţiul aerian al României. Poliţia de Frontieră Suceava: „N-a apărut pe radar“

Un avion din Ucraina a violat spaţiul aerian al României. Poliţia de Frontieră Suceava: „N-a apărut pe radar“
12 august 2021

Un avion din Ucraina a violat spaţiul aerian al României. Poliţia de Frontieră Suceava: „N-a apărut pe radar“

Avionul ucrainean a pătruns pe teritoriul României prin judeţul Suceava şi, cel mai probabil, era burduşit cu ţigări de contrabandă. A fost zărit de poliţiştii de frontieră aflaţi pe sol, care au informat Forţele Aeriene. În România nu s-a luat nicio măsură, dar Ucraina a ridicat un MIG 29 ca să aducă aparatul de zbor la sol. În avion erau patru persoane.

Avionul An-2 a intrat în ziua de 7 august în spaţiul aerian românesc prin zona Frătăuţii Noi – Vicov din judeţul Suceava şi s-a deplasat apoi spre interiorul ţării. Aparatul de zbor fost văzut de poliţiştii de frontieră de la Vicov, care au sesizat instituţiile abilitate să intervină. Practic militarii aflaţi pe sol s-au uitat neputincioşi cum avionul din ţara vecină violează spaţiul aerian românesc.

„Pe 7 august, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, aflat în misiune de supraveghere şi control la frontiera de stat, a auzit şi a văzut un aparat de zbor de mici dimensiuni care a zburat dinspre Ucraina spre România. Imediat la nivel de sector s-au luat măsuri de informare a structurilor operative din cadrul ITPF Sighetul Marmaţiei, Centrul de Operaţiuni Aeriene Baloteşti şi a autorităţilor ucrainene din punctul de contact Porubne”, a declarat Ilie Poroh, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Forţele aeriene române nu au făcut absolut nimic pentru a aduce aparatul de zbor la sol.  După aproximativ 45 de minute de la momentul în care a fost observat în zona Frătăuţi, avionul s-a întors în Ucraina. În ţara vecină, aparatul de zbor a fost interceptat de un avion de vânătoare MIG 29, fiind reţinut la sol. În aeronavă erau patru persoane, care acum sunt cercetate penal.  Există suspiciunea că avionul ar fi introdus în România ţigări de contrabandă.

„În jurul orei 18.45, poliţiştii de frontieră au observat şi auzit aparatul de zbor întorcându-se în Ucraina. În jurul orei 19.50, autorităţile ucrainene au transmis că au reţinut pe sectorul lor un avion de tip AN-2 şi patru persoane care sunt suspecte pentru comiterea infracţiunii de contrabandă”, a mai spus Poroh.

Poliţiştii de frontieră susţin că nu au găsit ţigările de contrabandă.  Întrebat de ce nu a fost interceptat aparatul de zbor în spaţiul aerian românesc, Poroh a declarat că, cel mai probabil, „nu s-a văzut nimic pe radar”.  El a completat că aceste avioane sunt de mici dimensiuni şi zboară la o altititudine joasă şi din acest motiv nu pot fi depistate de radar.

Sursa: ADEVĂRUL

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1452


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți