Politică
Redactor: Elvira Chilaru
19 aprilie 2021

Un locuitor al Transcarpatiei, condamnat pentru chemarea la separatism

Un locuitor al Transcarpatiei, condamnat pentru chemarea la separatism
19 aprilie 2021

Un locuitor al Transcarpatiei, condamnat pentru chemarea la separatism

Un locuitor al or. Beregovo, care a incitat cetățenii să separe regiunea Transcaarpatia de Ucraina, a fost condamnat pentru încălcarea integrității teritoriale și a inviolabilității statului.

Activitățile distructive ale unui rezident din Mijghirea, care a solicitat o schimbare a frontierelor de stat prin crearea așa-numitelor „unități armate de aplicare a legii”, au fost stopate, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei.

În plus, serviciul de  contrainformații a blocat canalul de transport ilegal și legalizare a cetățenilor ruși în străinătate. Schema ilegală prevedea obținerea cetățeniei maghiare din motive fictive cu asistența personalului consulatului maghiar din unele țări ale Uniunii Europene. Anchetatorii SBU l-au informat de  suspiciune pe  organizatorul schemei penale. O anchetă preliminară este în curs de desfășurare.

Doi organizatori ai unui grup criminal internațional legat de criminalitatea rusă au fost reținuți. Ambilor li s-a declarat suspiciune în săvârșirea de infracțiuni grele. Mecanismul ilegal de primire a banilor de la reprezentanții companiilor de expediție care însoțesc transferul de produse din Rusia către una dintre țările UE a fost blocat. A fost semnalată suspiciunea unuia dintre participanții la schemă.

În total, 8 condamnări  judiciare au intrat în vigoare de la începutul anului, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Transcarpatia. Au fost inițiate 19 proceduri penale, inclusiv 3 privind infracțiunile împotriva bazelor securității naționale a Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 653


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți