Politică
Redactor: Elvira Chilaru
19 mai 2021

Un partid naționalist ucrainean solicită Guvernului să amplaseze o bază militară la Beregovo

Un partid naționalist ucrainean solicită Guvernului să amplaseze o bază militară la Beregovo
19 mai 2021

Un partid naționalist ucrainean solicită Guvernului să amplaseze o bază militară la Beregovo

La secțiunea petițiilor electronice de pe site-ul oficial al Cabinetului de Miniștri al Ucrainei a fost înregistrată o cerere pentru amplasarea în Beregovo, centrul raional al raionului Beregovo din regiunea Transcarpatia, Ucraina a unei unități militare.

Petiția №41 / 003886-21ep a fost înregistrată pe 18 mai 2021 de către șeful organizației Beregovo a Uniunii Panucrainene „Svoboda”,  participantul  la războiul ruso-ucrainean din Donbass, Vasyl Vovkunovici.

Autorul petiției propune să fie desfășurată  o unitate militară în Beregovo „pentru a răspunde cu promptitudine  la eventualele situații de urgență și a preveni incitarea la ură etnică de către o terță parte din raionul Beregovo”.

"Desfășurarea unității militare a Gărzii Naționale a Ucrainei sau a Forțelor Armate din Ucraina va da un impuls dezvoltării economice și sociale a regiunii și va reduce tensiunea interetnică inspirată de o parte terță", a spus Vovkunovici.

În prima zi, petiția a fost semnată de 30 de persoane din cele 25.000 necesare.

Sunt prevăzute  90 de zile pentru colectarea numărului necesar de semnături.

Presa  din Transcarpatia a scris anterior că  teritoriul fostului LTP (dispensar conceput pentru izolarea persoanelor care suferă de dependență alcoolică)  este „reamenajat” într-o unitate militară în Beregovo.

Se va reaminti că ministrul maghiar de externe Siyarto a criticat ideea amplasării unui batalion al brigăzii 128 în acest oraș de frontieră.

El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Kievul intenționează să redistribuie un batalion (de la 800 la 1.000 de soldați) din est în orașul Beregovo, care este aproape de granițele celor trei state membre NATO și găzduiește cea mai mare comunitate de etnici maghiari.

De asemenea, Ministerul Ungar de Externe și-a exprimat îngrijorarea cu privire la amplasarea bazei militare din Beregovo.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 938


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți