Politică
Redactor: Elvira Chilaru
13 februarie 2021

Ungaria a începutul vaccinarea cu vaccinul rus Sputnik V. Până la Paști vor fi vaccinați toți doritorii

Ungaria a începutul vaccinarea cu vaccinul rus Sputnik V. Până la Paști vor fi vaccinați toți doritorii
13 februarie 2021

Ungaria a începutul vaccinarea cu vaccinul rus Sputnik V. Până la Paști vor fi vaccinați toți doritorii

Ungaria a început să-și vaccineze cetățenii în data de 12 februarie cu vaccinul rus Sputnik V. Acest lucru a fost declarat de medicul șef al Ungariei, Cecilia Mueller.

"Dacă Ungaria va putea  începe să utilizeze vaccinul chinezesc împotriva Covid-19, toți cei care s-au înregistrat pot fi vaccinați înainte de Paști", a declarat vineri premierul Viktor Orban pentru Kossuth Radio.

În prezent, potrivit acestuia, aproximativ 700.000 au fost vaccinați în Ungaria, inclusiv 310.000 care au primit prima doză de vaccin. Și alți 383.000 au oficial dovezi că au fost vindecați de boală.

Premierul Ungariei a menționat că tendința de reducere a numărului de pacienți noi cu Covid-19 s-a oprit, astfel încât toate regulile de siguranță „trebuie să rămână”.

Joi au fost înregistrate 99 de decese și 1.860 de noi infecții, în total 3.828 de persoane au fost spitalizate cu Covid-19.

Orbán a explicat creșterea recentă a cazurilor în Ungaria prin răspândirea tulpinii britanice a virusului.

În același timp, el a adăugat că Ungaria nu trebuie să impună restricții suplimentare pentru a combate epidemia, menționând că țara are acum suficiente vaccinuri pentru a compensa creșterea cazurilor.

Potrivit acestuia, nu se știe încă cât durează imunitatea după vaccinare. Prin urmare, Orban a spus că țara trebuie să fie pregătită pentru faptul că oamenii vor trebui vaccinați la fiecare 6-8 luni.

"De aceea, Ungaria trebuie să cumpere tot timpul vaccinuri", a spus Orban. "Cei care le pot cumpăra vor salva vieți, așa că Ungaria are nevoie atât de vaccinuri chinezești, cât și rusești", a spus el.

Orbán a spus că dacă Ungaria ar putea începe vaccinarea persoanelor cu Sinopharm chinez, ceea ce a spus că se va întâmpla în viitorul apropiat, toți 2,5 milioane de maghiari înregistrați ar putea fi vaccinați până la Paști.

"Până la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, vaccinarea ar putea acoperi 6,8 milioane de persoane", a adăugat Orban.

Se va reaminti că pe 26 decembrie 2020, Ungaria a început vaccinarea împotriva COVID-19 devenind astfel  prima țară din UE, care  își vaccinează cetățenii împotriva coronavirusului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 464


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți