Politică
Redactor: Elvira Chilaru
07 septembrie 2021

Ungaria a refuzat categoric să primească refugiați din Afganistan, deși sunt din ce în ce mai mulți

Ungaria a refuzat categoric să primească refugiați din Afganistan, deși sunt din ce în ce mai mulți
07 septembrie 2021

Ungaria a refuzat categoric să primească refugiați din Afganistan, deși sunt din ce în ce mai mulți

La o întâlnire a miniștrilor de externe ai UE în Slovenia, ministrul maghiar de externe Peter Siyyarto a confirmat, că Ungaria nu va accepta refugiați afgani, cu excepția celor care au cooperat anterior cu autoritățile maghiare.

Potrivit acestuia, dacă UE face apel la talibani pentru a-i elibera pe cei care vor să părăsească țara, va fi un fel de invitație pentru toți afganii și va provoca un alt val de migrație ilegală.

După cum a devenit cunoscut la reuniunea din Slovenia, miniștrii de externe ai UE au fost de acord să întrețină un dialog cu autoritățile talibane pentru a ajuta populația. În special, conform rezoluției ONU, aceștia cer ca celor care sunt expuși riscului să li se permită să părăsească țara în mod liber. Dar acest lucru nu va însemna recunoașterea oficială a noului guvern.

Peter Siyyarto a menționat, că „aceasta este practic o invitație pentru orice afgan care dorește să părăsească granițele Afganistanului”.

"Aceasta este o poziție foarte periculoasă, extrem de iresponsabilă. La urma urmei, 39 de milioane de oameni trăiesc în Afganistan, jumătate din populație trăia pe baza ajutorului  umanitar înainte ca talibanii să preia  puterea și există cel puțin 4 milioane de persoane strămutate intern", a spus Siyarto.

El a precizat, că Ungaria nu va accepta niciun afgan, cu excepția celor care au fost deja evacuați.

"Noi, maghiarii, avem o poziție clară: am evacuat  afganii care ne-au ajutat și nu suntem pregătiți să acceptăm alți  afgani în  afară de ei. Nici nu vrem să îi luăm în considerare", a spus șeful ministerului maghiar.

Autoritățile maghiare au finalizat evacuarea din Afganistan pe 26 august.

Un total de 540 de persoane au fost evacuate  din țară, inclusiv 180 de copii. Printre ei se numără cetățeni din Ungaria, Afganistan, Austria și Statele Unite. Au fost duși de două avioane din Kabul în Uzbekistan.

În prezent, migranții ilegali, inclusiv cei din Afganistan, sunt reținuți în Ungaria aproape în fiecare zi. Cel mai adesea - lângă granița cu România în zona Bacs-Kiskun. Astfel, doar în 5 septembrie 2021, 131 de migranți ilegali au fost reținuți - în principal din Siria și Afganistan.

Din 16 august, avioanele ucrainene au scos 700 de oameni din Afganistan, inclusiv ucraineni și străini. Acest lucru a fost raportat de către Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Regatul Unit a evacuat 13.700 de persoane, Germania - 5.193, Franța - 2.100, Spania - 2.066, Belgia - 1.400, Danemarca - 1.000, Polonia - 900, Ungaria - 540, Elveția - 292 persoane, Austria - 89 de persoane, Irlanda - 36.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 369


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți