Politică
Redactor: Elvira Chilaru
28 martie 2021

Ungaria – prima țară care utilizează simultan 8 vaccinuri COVID-19 diferite

Ungaria – prima țară care utilizează simultan 8 vaccinuri COVID-19 diferite
28 martie 2021

Ungaria – prima țară care utilizează simultan 8 vaccinuri COVID-19 diferite

Ungaria a devenit prima țară din UE care a eliberat o licență temporară pentru utilizarea de urgență a vaccinului CoviShield, notează BucPress.

Astfel, țara va folosi în curând opt tipuri de vaccinuri, nici o țară în lume nu are o astfel de experiență.

În prezent există șapte vaccinuri autorizate împotriva coronavirusului în Ungaria. Serurile Pfizer / BionTech și Moderna au fost primele aprobate de Uniunea Europeană, urmate de vaccinurile Oxford-AstraZeneca.

Ungariiei i-a fost insuficient - au fost adăugate Sputnik V rus și Sinopharm chinez. Și apoi CoviShield și Convidecia CanSino (acesta din urmă tot din China). Recent, Agenția Farmaceutică Europeană a aprobat utilizarea vaccinului american Johnson & Johnson, care va fi disponibil și pentru unguri.

Astăzi, la nivel mondial sunt utilizate 10 vaccinuri diferite. Majoritatea țărilor își vaccinează cetățenii cu AstraZeneca sau Pfizer / BionTech, precum și cu Moderna și Sinopharm.

Cu toate acestea, cele mai multe țări au încă o rată de vaccinare a populației  foarte scăzută. Cea mai bună situație este în Israel, unde aproape 60% din populația țării  a primit deja cel puțin prima doză. Marea Britanie revendică locul al doilea - 40% din populație este vaccinată acolo. Începând de marți, 16,5% dintre maghiari au primit cel puțin prima lor doză, de două ori mai mulți  decât germanii, spaniolii, francezii și polonezii.

De câteva zile la rând, un număr record de decese Covid-19 și cazuri recente au fost înregistrate în Ungaria, în timp ce multe spitale rămân supraaglomerate din cauza numărului mare de pacienți infectați.

Agenția BucPress  - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 578


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți