Politică
Redactor: Elvira Chilaru
25 ianuarie 2022

Ungaria, Slovacia și Polonia nu planifică să evacueze familiile diplomaților din Ucraina

Ungaria, Slovacia și Polonia nu planifică să evacueze familiile diplomaților din Ucraina
25 ianuarie 2022

Ungaria, Slovacia și Polonia nu planifică să evacueze familiile diplomaților din Ucraina

Multe țări membre ale UE nu intenționează să urmeze exemplul Statelor Unite și al Marii Britanii și să-și evacueze personalul ambasadelor din Ucraina.

În special, Letonia, Republica Cehă, Estonia și Danemarca au declarat că nu au intenția de a evacua  diplomați din Ucraina.

Aceleași intenții au fost anunțate de ministerele de externe din Ungaria, Slovacia și Polonia.

Ministrul maghiar de externe Peter Siyyarto a declarat că evacuarea diplomaților și a membrilor familiei Ambasadei Ungariei la Kiev nu este încă planificată.

Potrivit acestuia, guvernul ungar se opune oricăror măsuri care ar agrava situația, dar susține eforturile diplomatice de soluționare a conflictului prin negocieri.

De asemenea, Polonia nu are de gând să evacueze familiile diplomaților săi din Ucraina. Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct de externe al Poloniei Pavel Jablonski

Potrivit acestuia, ministerul monitorizează îndeaproape situația din Ucraina, dar „deocamdată nu există planuri de evacuare a familiilor diplomaților polonezi din Ucraina”, a spus diplomatul.

La rândul său, ministrul de Externe al Republicii Slovace, Ivan Korčok a declarat la Radio Slovac,  că țara sa nu vede niciun motiv să-și evacueze reprezentanții sau membrii familiilor acestora din Ucraina. El a menționat, că prezența diplomaților în Ucraina este dovada capacității de a ajunge la o soluție politică în această situație.

România nu și-a anunțat încă intențiile cu privire la diplomați. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a remarcat însă, că  în cazul invaziei deschise a Ucrainei de către Rusia, autoritățile române sunt gata să ofere asistență umanitară posibililor refugiați.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 333


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți