Politică
Redactor: Elvira Chilaru
02 mai 2022

Ungaria va bloca embargoul UE asupra petrolului rusesc

Ungaria va bloca embargoul UE asupra petrolului rusesc
02 mai 2022

Ungaria va bloca embargoul UE asupra petrolului rusesc

Ungaria va respinge orice propunere europeană care vizează restricționarea importurilor de energie din Rusia. În special, Budapesta va bloca embargoul asupra petrolului rusesc.

Acest lucru a fost declarat de ministrul guvernului ungar, Gergel Gulyash, potrivit Bloomberg.

„Am spus clar că nu vom sprijini niciodată extinderea sancțiunilor UE împotriva Rusiei în materie de energie. Întrucât astfel de decizii necesită unanimitate, nu are sens ca Comisia Europeană să propună sancțiuni la gazele naturale și țiței, care limitează achizițiile Ungariei", a spus el.

Trebuie remarcat faptul că Ungaria este puternic dependentă de energia rusă și este unul dintre cei mai activi oponenți ai extinderii sancțiunilor împotriva Rusiei.

UE importă aproximativ o treime din petrolul Rusiei și până la 40% din gazele ei naturale. Ucraina a cerut în repetate rânduri un embargo asupra resurselor energetice rusești pentru a priva Moscova de o sursă importantă de finanțare. Cu toate acestea, până acum doar unii membri ai UE au făcut un astfel de pas.

Din 2 mai, Uniunea Europeană ar putea anunța introducerea unui alt pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care va include abandonarea treptată a petrolului rusesc, precum și deconectarea  uneia dintre cele mai mari bănci din Rusia - „Sberbank” de la SWIFT.

Principala companie energetică daneză, Orsted, a refuzat să-și regleze conturile la Gazprom în ruble și a încetat să mai cumpere cărbune rusesc.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 293


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți