Politică
26 septembrie 2017

Ungaria va bloca Ucraina în procesul ei de integrare în Uniunea Europeană

Ungaria va bloca Ucraina în procesul ei de integrare în Uniunea Europeană

Ungaria, ca membru al Uniunii Europene, va bloca și își va exercita dreptul de veto asupra oricărei acțiuni care ar însemna un pas înainte pentru Ucraina în procesul de integrare europeană, în cadrul Parteneriatului Estic- a declarat, marți, ministrul de externe de la Budapesta, Szijjártó Péter, după ce președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat noua Lege a educației, care îngrădește dreptul minorităților la învățământ în limba maternă – se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Guvernului Ungariei, citat de TOCpress.

“Garantăm că Ucraina va avea de suferit în viitor” – a afirmat șeful diplomației maghiare, adăugând că este rușinos faptul că președintele Ucrainei a promulgat noua Lege a educației.

“Președintele Poroșenko a vorbit despre apropierea Ucrainei de Europa, dar astăzi a făcut un pas imens în direcția opusă. Până în prezent, Petro Poroșenko a vorbit despre o Ucraină europeană, dar, din acest moment, poate să uite acest lucru” – a mai declarat ministrul ungar, adăugând că Ungaria va bloca toate inițiativele care vor fi în avantajul Ucrainei în cadrul organizațiilor internaționale, în special în UE, citat de "Европейська правда".

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1515


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți