Politică
Redactor: Elvira Chilaru
02 iunie 2020

Ungaria va crește semnificativ numărul de universități militare

Ungaria va crește semnificativ numărul de universități militare

Până la 10 noi universități, colegii și școli de pregătire militară se planifică să se deschidă în Ungaria. Majoritatea școlilor militare au fost închise de la abolirea serviciului militar obligatoriu  în 2014.

Conform informațiilor furnizate editorialului Nepszava de către Ministerul Apărării din Ungaria, deschiderea instituțiilor de  pregătire militară este prevăzută treptat până în 2030.

În special, au loc pregătiri pentru construcția a două noi școli militare în orașele Godmesvasharhei și Székesfehérvár.

"Scopul este de a oferi forțelor armate maghiare personal instruit,  o bază sigură în instituțiile de învățământ care au fost închise anterior de guvernul socialist", specifică Ministerul Ungariei al Apărării.

Se va reaminti  că ministrul ungar de externe, Peter Siyarto, și-a exprimat nemulțumirea față de planurile Ministerului Apărării din Ucraina de a restabili unitatea militară din orașul Beregovo, Transcarpatia.

Reprezentantul Ungariei este îngrijorat de faptul că armata ucraineană intenționează să plaseze un batalion de aproximativ 800 de persoane în orașul  cu cea mai mare comunitate de  maghiari. În special enervantă a fost explicația Ministerului Apărării din Ucraina,  că acest pas este necesar din cauza amenințărilor la integritatea teritorială a țării.

"Asta înseamnă,că Kievul consideră comunitatea națională maghiară  o adevărată amenințare, ceea ce este un lucru  scandalos, și de aceea Ungaria  respinge categoric o atare posibilitate", a spus Siyarto.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 267

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți