Politică
Redactor: Elvira Chilaru
30 septembrie 2021

Vaccinare obligatorie a funcționarilor și cadrelor didactice în Ucraina. Cine nu s-a vaccinat ar putea fi concediat

Vaccinare obligatorie a funcționarilor și cadrelor didactice în Ucraina. Cine nu s-a vaccinat ar putea fi concediat
30 septembrie 2021

Vaccinare obligatorie a funcționarilor și cadrelor didactice în Ucraina. Cine nu s-a vaccinat ar putea fi concediat

Un proiect de ordin, care urmează să fie aprobat de Ministerul Sănătății al Ucrainei, specifică lista profesiilor care fac obiectul vaccinării obligatorii, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Potrivit proiectului, angajatorul este obligat să concedieze persoanele care nu s-au vaccinat.

"Există un organism de control care poate veni să verifice: dacă angajatorul nu a concediat  o persoană nevaccinată, acesta poate purta răspundere. Dacă vaccinarea este obligatorie, angajatorul este obligat să concedieze persoanele nevaccinate... Este important pentru noi ca statul să continuă să îndeplinească în mod eficient funcțiile statului, iar pentru aceasta oamenii trebuie să fie la locul lor de muncă. În Forțele Armate, procentul celor vaccinați este mai mare de 90%, în ministerul  afacerilor interne - 87-88%”, a declarat ministrul Sănătății, Viktor Liașko.

În przsent în proiectul de ordin al Ministerului Sănătății privind vaccinarea obligatorie  sunt incluși doar  reprezentanții instituțiilor de stat.

Conform documentului, este prevăzută introducerea vaccinării obligatorii pe perioada de carantină pentru: cadrele didactice de la școlile și instituțiile  profesionale, ale învățământului secundar general, al învățământului preșcolar, al instituțiilor de învățământ extrașcolar; angajații organelor executive centrale și subdiviziunile teritoriale ale acestora; angajații administrațiilor locale de stat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 595


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți