Politică
Redactor: Elvira Chilaru
15 martie 2021

Vecinii noștri: „Permis verde” pentru cei vaccinați în Ungaria, 700 milioane de euro pentru reforma învățământului și științei în Slovacia

Vecinii noștri: „Permis verde” pentru cei vaccinați în Ungaria, 700 milioane de euro pentru reforma învățământului și științei în Slovacia
15 martie 2021

Vecinii noștri: „Permis verde” pentru cei vaccinați în Ungaria, 700 milioane de euro pentru reforma învățământului și științei în Slovacia

Ungaria a fost de acord să se alăture inițiativei israeliene de a elibera certificate de vaccinare „green pass”. Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán după vizita sa la Ierusalim.

În prezent, numai acele persoane care au un certificat de vaccinare („permis verde”) pot participa la evenimente publice, vizita restaurante și săli de sport din Israel.

Anterior, guvernul maghiar a informat  că în curând fiecare maghiar care a fost vaccinat sau care a fost vindecat de coronavirus ar putea primi un certificat de imunitate.

Mai mult, persoanele care au primit doar prima vaccinare vor putea obține și un certificat de imunitate. Acest lucru se va face automat. Cei care au fost vindecați de infecție trebuie să se înregistreze și să facă  o probă de sânge la un laborator desemnat. Dacă probele conțin antigenul virusului Covid-19, acestea pot fi certificate provizoriu.

Certificatul este planificat să fie introdus atât în format electronic, cât și sub forma unui card de plastic. Se va indica: numele persoanei, numărul de identificare și numărul   documentului de identitate, numărul certificatului de imunitate în sine, data vaccinării și tipul de vaccin.

Slovacia intenționează să aloce 100 de milioane de euro pentru a atrage specialiști străini

Ministerul Finanțelor din Republica Slovacă intenționează să aloce 700 de milioane de euro pentru reforme în domeniul științei, cercetării și inovării pentru a spori competitivitatea țării.

În special, 600 de milioane de euro sunt planificate să fie alocate pentru coordonarea activităților de cercetare și inovare.

Obiectivul pe termen lung este de a construi o economie modernă care să asigure stabilitatea economică și socială a Republicii Slovace până în 2030.

Un alt obiectiv este atragerea și încurajarea talentelor. Guvernul slovac intenționează să ia un set de măsuri pentru a motiva activ experți cu înaltă calificare din străinătate, inclusiv studenți și antreprenori.

În special, în termen de cinci ani, țara dorește să crească ponderea specialiștilor cu înaltă calificare din străinătate la 25.000 de persoane.

Este planificată reformarea politicii de migrație care vizează facilitarea obținerii permiselor de ședere pentru lucrătorii cu înaltă calificare din țări terțe, precum și simplificarea regimului de recunoaștere a certificatelor de calificare și de formare. Este planificată alocarea a 100 de milioane de euro în acest domeniu.

Elvira CHILARU, pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 565


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți