Politică
Redactor: Elvira Chilaru
04 iulie 2021

Vecinii noștri: Slovacia a crescut nivelul de subzistență pentru imigranți, Cehia permite autoapărarea cu arme

Vecinii noștri: Slovacia a crescut nivelul de subzistență pentru imigranți, Cehia permite autoapărarea cu arme
04 iulie 2021

Vecinii noștri: Slovacia a crescut nivelul de subzistență pentru imigranți, Cehia permite autoapărarea cu arme

În Slovacia, nivelul de subzistență s-a schimbat. Aceste modificări ale legislației vor afecta, de asemenea, viața imigranților din alte țări.

De la 1 iulie 2021, nivelul de subzistență în Slovacia este de 218,06 euro pe lună. Aceasta înseamnă că fiecare cetățean străin trebuie să aibă cel puțin această sumă pentru a rămâne în țară, avertizează Centrul de informații privind migrația

Pentru două persoane care locuiesc împreună (de exemplu, un soț și o soție fără copii), minimul de existență crește la 370,18 EUR pe lună.

Dacă aveți un copil, suma crește la 317,62 EUR pentru un adult cu un copil sau la 469,74 EUR pentru un cuplu cu un copil.

Dacă durata șederii unui străin pe teritoriul Slovaciei depășește un an, este necesar să se prezinte un document privind asigurarea  financiară, care este de 12 ori mai mare decât nivelul de existență (2.616,72 euro).

Pentru a se înregistra ca antreprenor, un migrant trebuie să aibă cel puțin 4.361,2 euro în contul său. Dacă doriți să deschideți o societate cu răspundere limitată în Slovacia, va trebui să introduceți 21.806 euro în cont.

În Republica Cehă a fost permisă autoapărarea cu arme

Parlamentul ceh a susținut în cele din urmă un amendament la Carta drepturilor și libertăților fundamentale ale  țării, care va consacra dreptul cetățenilor la autoapărare cu armele.

Potrivit televiziunea Hromadske cu referire la Ceske Noviny, dispoziția adoptată va deveni parte a sistemului constituțional al Republicii Cehe.

Actul constituțional adoptat de parlamentari completează Carta drepturilor și libertăților fundamentale din Republica Cehă cu următoarea dispoziție: „Dreptul la protecția propriei vieți sau a vieții altei persoane, chiar și cu armă, este garantat în condițiile stabilite prin lege".

Un act constituțional este un document care modifică prevederile documentelor constituționale din Republica Cehă. Nu necesită semnarea președintelui pentru a intra în vigoare.

Călătorii care intră în Slovacia cu trenul prin Transcarpatia trebuie să se înregistreze în prealabil pe site

Persoanele care intră pe teritoriul Slovaciei dintr-o țară inclusă pe lista roșie (în special Ucraina) trebuie să se înregistreze în prealabil pe site-ul https://korona.gov.sk/ehranica.

Călătorii sunt sfătuiți să facă acest lucru înainte de a ajunge în Slovacia, deoarece este imposibil să se înregistreze la punctele de control din cauza acoperirii slabe a internetului. Pe teritoriul punctelor de control slovace nu există acces la Wi-Fi.

Acest lucru se aplică și celor care intră pe teritoriul Slovaciei cu trenul prin punctul de control "Chop (Straj) - Cierna nad Tisou". O persoană care ajunge în Slovacia cu trenul și care nu îndeplinește condițiile de intrare (neînregistrată la https://korona.gov.sk/ehranica) nu va fi admisă, iar întoarcerea sa în Ucraina va fi dificilă din cauza programului trenului.

Colegii slovaci informează, de asemenea, că începând cu ora 19.00 (CET) din 05.07.2021, cetățenii UE vor fi verificați pentru cardurile digitale COVID (prin intermediul aplicației mobile) la intrarea pe teritoriul Slovaciei. Astfel de carduri sunt eliberate cetățenilor UE ca certificat de vaccinare, testare (antigen, PCR) sau depășirea bolii pe COVID-19.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 443


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți