Politică
Redactor: Marin Gherman
01 noiembrie 2021

Vladimir Putin a solicitat G20 să recunoască Sputnik V ca vaccin anti-COVID-19

Vladimir Putin a solicitat G20 să recunoască Sputnik V ca vaccin anti-COVID-19
01 noiembrie 2021

Vladimir Putin a solicitat G20 să recunoască Sputnik V ca vaccin anti-COVID-19

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat un apel către ţările din G20 pentru a accelera recunoaşterea reciprocă a vaccinurilor împotriva COVID-19, transmite Reuters.

Adresându-se prin sistem de videoconferinţă celorlalţi participanţi la Summitul G20 de la Roma, şeful statului rus a spus că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar trebui să adopte mai rapid deciziile de aprobare a vaccinurilor, referindu-se la vaccinul rusesc Sputnik V.

Liderul rus a menționat că Sputnik V demonstrează o mare stabilitate și eficiență în combaterea COVID19, potrivit Ukrainska Pravda

La rândul său, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut utilizarea aceloraşi standarde şi recunoaşterea reciprocă a vaccinurilor anti-COVID-19 pe baza listei de urgenţă elaborate de OMS.

În intervenţia sa video către liderii celorlalte state membre G20, el a afirmat că ţara sa a furnizat altor state peste 1,6 miliarde de doze de vaccin contra COVID-19 şi lucrează împreună cu 16 ţări pentru producerea de vaccinuri.

Până acum, două vaccinuri chinezeşti, Sinovac şi Sinopharm, au fost incluse pe lista de urgenţă a OMS.

Potrivit forului internaţional din domeniul sănătăţii, aproximativ 1 miliard de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate până acum în regiunea europeană, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime dintre locuitori au fost vaccinaţi.

Directorul Biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a salutat ''o mare realizare'', dar a subliniat că, pentru ca pandemia să fie adusă sub control, este necesar ca administrarea de vaccinuri să crească şi diferenţele regionale să fie reduse. Ţinta pentru ca această criză să fie depăşită rămâne o rată de vaccinare de 70% din populaţie, a amintit Kluge.

OMS numără mai mult de 50 de state membre în regiunea europeană, printre care Turcia, Rusia şi Ucraina, spre exemplu, împreună cu ţările Uniunii Europene, notează Agerpres.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 302


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți