Politică
01 iulie 2021

Volodimir Zelenski: ”Ucrainenii și rușii nu sunt un singur popor”

Volodimir Zelenski: ”Ucrainenii și rușii nu sunt un singur popor”
01 iulie 2021

Volodimir Zelenski: ”Ucrainenii și rușii nu sunt un singur popor”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Interfax-Ucraina, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat : ”Cu siguranță nu suntem un singur popor... Dacă ucrainenii și rușii ar fi un singur popor, atunci, cu toată probabilitatea, grivna ar fi moneda națională în Moscova, iar drapelul ucrainean național galben-albastru ar fi fost arborat pe clădirea  Dumei de Stat”.

 

”Ucrainenii și rușii sunt un singur popor” Declarația a fost făcută de președintele rus Vladimir Putin, la cea de-a 18-a conferință anuală cu publicul, acolo unde a vorbit despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina.

”Nu cred că poporul ucrainean este neprietenos. Cred că, în general, ucrainenii și rușii sunt un singur popor”, a declarat liderul de la Kremlin, citat de dcnews.ro.

Ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, a declarat că ucrainenii și rușii sunt două popoare diferite și a subliniat că cele două popoare ar fi putut trăi într-un spirit de bună vecinătate dacă președintele rus, Vladimir Putin, nu ar fi declanșat un război și nu ar fi ocupat o parte din Ucraina, scrie Rador.

Potrivit agenției RBC, ministrul de externe al Ucrainei a reacționat astfel la declarația lui Putin potrivit căreia „rușii și ucrainenii sunt un singur popor”. „Ucrainenii și rușii sunt două popoare diferite. Am fi putut trăi în spiritul unei bune vecinătăți, dar, în 2014, Federația Rusă a atacat Ucraina, a ucis mii de oameni și ne-a luat o bucată de teritoriu.

Vladimir Putin, care a declanșat agresiunea, poartă întreaga responsabilitate pentru ruptura dintre ucraineni și ruși” - a scris Kuleba pe contul său de Twitter.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 818


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți