Politică
16 octombrie 2019

Volodimir Zelenski a anunțat în ce condiții vor fi retrase trupele ucrainene din Donbas

Volodimir Zelenski a anunțat în ce condiții vor fi retrase trupele ucrainene din Donbas

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, pentru ca Ucraina să-şi retragă forţele de pe linia de contact din Donbas, este nevoie ca armistiţiul să fie respectat şapte zile consecutiv.

Potrivit agenţiei RBC, citată de Rador, Zelenski a făcut această declaraţie miercuri la Riga, la o întâlnire cu președintele Letoniei, Egils Levits. Preşedintele de la Kiev a mai menționat că Ucraina va aștepta un mesaj din partea OSCE, care să confirme că "în est nu s-a tras nici un foc timp de şapte zile".

"Vom aștepta acele şapte zile de respectare a armistiţiului. OSCE va trebuie să ne dea un semn, să ne spună că şapte zile nu s-a tras nici un foc. În acest moment, știu că avem două zile în care nu s-a mai tras (în zonele în care este planificată retragerea trupelor, n.red)" - a explicat Volodimir Zelenski.

Agenţia RBC aminteşte, în acest context, că președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat recent că liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, nu poate asigura dispersarea forțelor și a echipamentelor din Donbas din cauza naţionaliştilor ucraineni, care l-ar împiedica să facă acest lucru.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 357

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți