Politică
Redactor: Mirela Amarie
09 aprilie 2021

Volodimir Zelenski a semnat legea referendumului pan-ucrainean

Volodimir Zelenski a semnat legea referendumului pan-ucrainean
09 aprilie 2021

Volodimir Zelenski a semnat legea referendumului pan-ucrainean

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a semnat legea „Referendumului Pan-ucrainean”, care a fost adoptată de deputații poporului în luna ianuarie.

Biroul Președintelui menționează că legea „va oferi poporului dreptul de a decide problemele statului în mod independent și direct, fără participarea politicienilor”.

„Adoptarea acestui document a fost unul dintre elementele din programul prezidențial al lui Volodimir Zelenski. Implementarea acestuia va spori oportunitățile pentru cetățeni de a participa la guvernarea statului și va reduce semnificativ tensiunile din societate pe probleme complexe”, se arată în comunicat.

Conform legii, temele unui referendum pan-ucrainean pot fi:

  • amendamente la Constituție, în special în ceea ce privește alegerile și referendumurile;
  • probleme de importanță națională;
  • problema abrogării legilor sau a dispozițiilor acestora;
  • problema schimbării teritoriului Ucrainei.

 În același timp, chestiunile care contravin Constituției și normelor dreptului internațional nu pot fi supuse referendumului; problemele care vizează eliminarea independenței Ucrainei, încălcarea suveranității statului sau a integrității teritoriale, crearea de amenințări la adresa securității naționale, incitarea la ură interetnică, rasială și religioasă; întrebări referitoare la impozite, buget și amnistie, precum și chestiuni care țin de competența organelor de aplicare a legii.

„Acum, în practică, ucrainenii vor fi implicați în luarea unor decizii importante pentru țară, iar guvernul va fi obligat să asculte de voința oamenilor”, a subliniat Zelenski.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 604


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți