Politică
Redactor: Svetlana Pantea
22 februarie 2022

Volodymyr Zelenski: Ucraina aşteaptă de la Occident un sprijin clar şi eficient în fața Rusiei

Volodymyr Zelenski: Ucraina aşteaptă de la Occident un sprijin clar şi eficient în fața Rusiei
22 februarie 2022

Volodymyr Zelenski: Ucraina aşteaptă de la Occident un sprijin clar şi eficient în fața Rusiei

Preşedintele Ucrainei, a denunţat într-un discurs adresat naţiunii la 22 februarie, o încălcare a „suveranităţii şi integrităţii teritoriale” a Ucrainei după recunoaşterea independenţei celor două „republici” separatiste Donbas de către Moscova, de care el afirmă că „nu îi este frică”, relatează Unian.

„Ucraina consideră cele mai recente acte ale Rusiei o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru”, a spus el, adăugând că ucrainenii sunt „pe pământul lor” şi „nu se tem de nimic sau de nimeni” şi nu vor ceda „nici o singură bucată din ţară”.

Zelenski a mai declarat că aşteaptă pentru ţara sa un sprijin „clar” şi „eficient” de la aliaţii occidentali în faţa Rusiei, după ce Moscova a recunoscut „republicile” separatiste din estul Ucrainei. „Aşteptăm un sprijin clar şi eficient de la partenerii noştri”, a spus Volodymyr Zelenski, conform  Unian.

El a adpugat totodată, că “acum e momentul să vedem cine este adevăratul nostru prieten”.

De precizat că, în seara zilei de 21 februarie, președintele Rusiei Vladimir Putin, prin încălcarea flagrantă a dreptului internațional, a recunoscut independența republicilor separatist pro-ruse Lugansk și Donețk.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 577


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți