Politică
Redactor: Elvira Chilaru
28 martie 2022

Vor fi premiate companiile din Ucraina care au părăsit rapid piața rusă

Vor fi premiate companiile din Ucraina care au părăsit rapid piața rusă
28 martie 2022

Vor fi premiate companiile din Ucraina care au părăsit rapid piața rusă

Companiile care au părăsit Rusia complet și repede vor fi gratulate de Biroul Președintelui Ucrainei cu un premiu special  «Distincția păcii», a spus șeful Oficiului prezidențial, Andrii Ermak.

„Cu mare recunoștință din partea poporului ucrainean în acest moment de cotitură al istoriei noastre. Merită respectul ucrainenilor și al oamenilor din întreaga lume", a spus el.

„Obiectivul nostru nu este  nici un ban în bugetul țării agresoare. Multe companii au susținut deja Ucraina și părăsesc piața rusă. Și sunt sigur că cei care mai au îndoieli trebuie să facă alegerea corectă. Crimele de război nu pot fi susținute.  E inadmisibil comerțul cu criminalii de război, este inuman să câștigi bani din uciderea civililor ", a declarat Ermak.

În plus, Andrii Yermak a cerut țărilor occidentale să întărească sancțiunile împotriva Rusiei.

„Solicităm întărirea regimului de sancțiuni, un embargo asupra energiei rusești. Acest război a distrus complet întregul vechi sistem de securitate internațională. Trebuie construit unul nou”, a spus el.

Potrivit lui Ermak, cu cât lumea  va reduce mai devreme potențialul economic al Rusiei, cu atât agresorul va avea mai puține rezerve pentru a continua războiul împotriva Ucrainei.

Companiile de tehnologie continuă să părăsească piața rusă, a declarat ministrul Transformării Digitale al Ucrainei Mykhailo Fedorov.

Polonia, împreună cu Slovenia și Republica Cehă, au pregătit un plan de  10 puncte pentru a sprijini Ucraina și a pune capăt războiului.

Statele Unite au impus sancțiuni împotriva Dumei de Stat ruse și a „elitei ruse”.

Elveția a interzis exportul de mărfuri în sectorul energetic rus și participarea la companiile care operează în acest domeniu, oferindu-le împrumuturi sau alte resurse financiare.

Ucraina propune ca UE să blocheze complet legăturile de transport cu Rusia și Belarus.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 277


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți