Politică
28 februarie 2022

Zelenski a cerut UE să adopte imediat o nouă procedură de aderare a Ucrainei

Zelenski a cerut UE să adopte imediat o nouă procedură de aderare a Ucrainei
28 februarie 2022

Zelenski a cerut UE să adopte imediat o nouă procedură de aderare a Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Uniunii Europene să accepte imediat aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, în conformitate cu o nouă procedură specială,  potrivit  eurointegration.com.ua.

”Ieri, am vorbit cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre pași ulteriori, chiar mai puternici în sprijinul Ucrainei. Europenii sunt conștienți de faptul că soldații noștri luptă pentru țara noastră și pentru întreaga Europă, pentru menținerea păcii în toate țările Uniunii Europene... Și acest lucru ne oferă dreptul deplin de a face un apel la Uniunea Europeană pentru aderarea imediată a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale. Suntem recunoscători partenerilor noștri pentru că ne sunt alături, dar obiectivul nostru este să fim alături de toți europenii și, cel mai important, să fim egali. Sunt sigur că e corect așa. Sunt sigur că am meritat-o. Sunt sigur că toate acestea sunt posibile”, a spus Zelenski.

Vom reaminti, cu o zi înainte, Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că Ucraina este ”una dintre noi şi o dorim în UE”. Cu toate acestea, ea nu a precizat șansele Ucrainei de a adera la UE, mai ales în cadrul programului accelerat.

În ultimele zile, mai multe țări au cerut perspectiva de aderare a Ucrainei, iar Slovacia a propus o procedură specială pentru aderarea Ucrainei la UE. De asemenea, Uniunea Europeană a fost de acord să ofere Ucrainei arme letale pentru a respinge agresiunea.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 744


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți