Politică
18 martie 2022

Zelenski a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Zelenski a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace
18 martie 2022

Zelenski a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

În timp ce Putin este numit în întreaga lume „un dictator și un bandit sângeros”, un grup de politicieni europeni și personalități publice l-au nominalizat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Premiul Nobel pentru Pace.

Acest lucru este declarat într-o scrisoare deschisă adresată Comitetului Nobel.

„Bărbații și femeile ucrainene curajoase luptă pentru democrație și autoguvernare. De la rebelul președinte ales democratic al Ucrainei, Volodimir Zelenski, până la un bărbat care, cu lacrimi în ochi, își ia rămas bun de la familie pentru a lupta pentru țara sa. Oamenii din toată Ucraina luptă împotriva forțelor autoritarismului. Cuvintele noastre de simpatie și sprijin sunt puțin probabil să aducă un omagiu sacrificiilor pe care le fac în numele principiilor drepturilor omului și păcii”, citim în scrisoare.

Comitetul de inițiativă a cerut, de asemenea, ca termenul limită de depunere a cererilor pentru nominalizare să fie prelungit până la 31 martie 2022, deși toate propunerile trebuiau depuse până la 1 februarie. Cu toate că va fi o încălcare a procedurii, de data aceasta va fi pe deplin justificată.

„Datoria noastră democratică este să ne opunem autoritarismului și să sprijinim oamenii care luptă pentru democrație și dreptul lor la autoguvernare”, se precizează în scrisoare.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 381


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți