Politică
Redactor: Mirela Amarie
05 martie 2021

Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind dubla cetățenie: Cine va fi afectat?

Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind dubla cetățenie: Cine va fi afectat?
05 martie 2021

Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind dubla cetățenie: Cine va fi afectat?

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind dubla cetățenie a ucrainenilor. Cabinetul de Miniștri trebuie să elaboreze o serie de documente, potrivit Biroului Președintelui Ucrainei, citat de Agenția BucPress din Cernăuți.

Conform deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare, Cabinetul de Miniștri, Comisia Electorală Centrală și Serviciul de Securitate al Ucrainei trebuie să revizuiască legislația privind cetățenia dublă și multiplă în termen de două luni și să afle dacă există o certitudine juridică cu privire la interdicția de a avea cetățenia unei alte țări pentru cei care solicită funcții în organele de stat și locale, funcții de conducere în locuri strategice etc.

Apoi, în termen de șase luni, ar trebui elaborate proiecte de legi care să interzică cetățenilor ucraineni care au cetățenie dublă sau multiplă, precum și în procesul de obținere a acesteia, să aplice pentru funcțiile menționate mai sus.

Se menționează că trebuie prezentat parlamentului un document privind procedura de renunțare la cetățenia altor state pentru persoanele care dețin anumite funcții de stat și politice.

De asemenea, în urma deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare, guvernul ar trebui să înceapă un dialog interstatal privind încheierea de acorduri bilaterale cu statele în cauză, cu excepția statului agresor, care să vizeze rezolvarea problemelor legate de dubla cetățenie.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1075


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți