Politică
12 februarie 2021

Zelenski: Canalele TV interzise sunt finanțate din Rusia și din teritoriile ocupate

Zelenski: Canalele TV interzise sunt finanțate din Rusia și din teritoriile ocupate
12 februarie 2021

Zelenski: Canalele TV interzise sunt finanțate din Rusia și din teritoriile ocupate

În cadrul unei vizite de lucru în Donbas din 11 februarie, șeful statului ucrainean a argumentat sancțiunile aplicate posturilor de televiziune ”112 Ucraina”, ”NewsOne” și ”ZIK”, prin finanțarea lor de către Rusia și autoproclamatele republici separatiste Donețk/Luhansk.

"Canalele noastre de televiziune nu sunt închise. Închidem posturile lor de televiziune", a spus șeful statului, răspunzând la o întrebare, dacă canalul tv ”НАШ” (post de tv ”Al nostru” finanțat de fostul președinte Poroșenko – n.r.) va fi închis, informează delo.ua.

La o altă întrebare privind semnarea de către președinte a legii colaboranților, inițiată de fracțiunea Solidaritatea Europeană (lider Petro Poroșenko), Volodimir Zelenski a răspuns că această forță politică a avut posibilitatea să-și asigure adoptarea unei astfel de legi.

”Acest partid a avut ocazia să închidă posturile de televiziune finanțate din banii de pe teritoriul ocupat temporar și din Federația Rusă, încă în 2018. Nu au fost închise. Prin urmare, astfel de încercări legislative sunt doar niște intenții, deoarece un lider trebuie să treacă de la vorbe la fapte concrete", a spus Zelenski, reține sursa citată.

Vom reaminti, în data de 5 februarie Zelenski a declarat despre semnarea unui decret prin care interzice emisia a trei posturi de tv ale opoziţiei. Șeful statului susține că acestea răspândesc propaganda rusă. Interdicţia prevede retragerea licenţelor de emisie a posturilor de televiziune  ZIK, NewsOne şi 112 şi blocarea conturilor pentru o perioadă iniţială de cinci ani, a anunţat administraţia prezidenţială de la Kiev.

Potrivti președintelui Volodimir Zelenski, respectivele posturi sunt o ameninţare pentru securitatea naţională şi răspândesc propagandă rusă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 517


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți