Politică
Redactor: Svetlana Pantea
27 aprilie 2021

Zelenski: Doresc mult să nu fie auzite de Paști focuri de arme în estul Ucrainei

Zelenski: Doresc mult să  nu fie auzite de Paști focuri de arme în estul Ucrainei
27 aprilie 2021

Zelenski: Doresc mult să nu fie auzite de Paști focuri de arme în estul Ucrainei

Negocierile privind revenirea la încetarea deplină a foclului în Donbas în ajunul sărbătorilor de Paşti se află la etapa finală, a declarat Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski în timpul vizitei întreprinse la Centrala nucleară din Cernobyl.

„Reuniunea Grupului de contact tripartit, în primul rând, a Grupului de lucru pentru securitate, va continua pe 27 aprilie. Mi se pare că toate părţile au fost deja de acord. Îmi doresc foarte mult ca de Paşti să nu auzim focuri de arme sau să avem pierderi de vieţi omeneşti. Partea ucraineană a făcut deja totul pentru acest lucru”, a declarat şeful statului ucrainean.

Potrivit lui, în prezent trebuie să facem tot posibilul pentru ca teritoriul temporar ocupat al Donbasului să nu se transforme într-o nouă “zonă de înstrăinare”.

„Aici, la Centrala nucleară din Cernobyl, vedem rezultatul unor asemenea tragedii, care, în prezent,  de cele mai multe ori, este numită „zona de înstrăinare”, unde nu există viaţă, nu există oameni... Nu doresc ca în Donbas să se întâlmple o asemenea tragedie, ca acest teritoriu să se transforme în zonă de înstrăinare. Şi dacă noi toţi – eu, voi şi toată societatea, puterea – nu ne putem întoarce în trecut pentru a preveni tragedia produsă la Centrala nucleară în 1986, în prezent, sunt sigur, că putem face totul pentru a înlătura această catastrofă, care Doamne fereşte s-ar putea întâmpla în teritoriul ocupat al Donbasului” a accentuat Zelenski.  

Întrebat dacă întâlnirea lui cu liderul rus va avea loc, Volodmyr Zelenski a menţionat că în prezent se lucrează pentru ca aceasta să aibă loc.  

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 471


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți