Politică
Redactor: Mirela Amarie
16 octombrie 2020

Zelenski se va întâlni cu Erdogan la Istanbul

Zelenski se va întâlni cu Erdogan la Istanbul

Astăzi, 16 octombrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va efectua o vizită de lucru în Turcia, potrivit serviciului de presă al președintelui ucrainean.

Liderii celor două țări vor discuta despre câteva probleme ale relațiilor dintre Ucraina și Turcia, de asemenea  vor semna o serie de documente bilaterale.

În comunicat se remarcă faptul că întâlnirea cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan va avea loc la Istanbul.

Vă reamintim că săptămâna aceasta, 13 octombrie, guvernul Ucrainei a aprobat semnarea noului acord militar dintre Ucraina și Turcia, document care trebuie semnat de Zelenski și Erdogan.

Potrivit ministrului Apărării din Ucraina, Andriy Taran, persoana autorizată să semneze acordul, acest lucru va crea o bază legală pentru extinderea și aprofundarea cooperării ucrainene-turcești existente în domeniul apărării și stabilirea cooperării în mai mult de douăzeci de domenii relevante fundamental noi.

„Interacțiunea noastră cu partenerii turci este extrem de dinamică. Doar  în iulie am discutat probleme de lucru la Kiev cu ministrul apărării naționale turcești Hulusi Akar - și aceasta este linia de sosire. Repet, o astfel de interacțiune reflectă natura strategică a relațiilor noastre și angajamentul reciproc față de pace și securitate în regiunea Mării Negre și Mării Azov”, a declarat Taran.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 192
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți