Politică
Redactor: Elvira Chilaru
31 iulie 2020

Zonă economică liberă în Transcarpatia – propunerea guvernatorului Oleksiy Petrov

Zonă economică liberă în Transcarpatia – propunerea guvernatorului Oleksiy Petrov

În Transcarpatia, șeful administrației regionale de stat Oleksiy Petrov, și-a anunțat intenția de a face lobby pentru revenirea la zona economică liberă și la experimentul vamal.

Oleksiy Petrov a declarat acest lucru în cadrul briefingului cu privire la 100 de zile de activitate în funcția de șef al administrației regionale de stat din Transcarpatia, informează portalul  Ukrinform, citat de Radio Cernăuți.

"Voi face lobby pentru posibilitatea dezvoltării investiționale  a Transcarpatiei în condițiile zonei  economice  libere, care a funcționat în această regiune din 2001", a declarat Petrov.

El a amintit că, la acel moment, „peste 15 companii serioase cu  renume mondial au intrat în Transcarpatia și au devenit institutoare de buget  pentru regiune”.

„Creșterea economică în regiune a sporit cu  80%. Echipa mea și deputații în Rada Supremă din partea regiunii Transcarpatia, cu toții dorim  de a relua acest experiment pentru regiunea noastră. A fost implementat apoi în șase regiuni ale Ucrainei și doar în două au avut succes, inclusiv în Transcarpatia ", - a spus șeful regiunii.

Potrivit acestuia, acest lucru este deosebit de important acum, deoarece în legătură cu pandemia, mulți muncitori s-au întors în regiune și trebuie să fie angajați.

Petrov a mai spus că „stimulează” revenirea în regiunea așa-numitului experiment vamal.

El a propus  conducerii  de la Kiev să reia un proiect -pilot al unui experiment vamal în Transcarpatia. „În luna iunie, am onorat cu  125%  planul vamal - și cu un debit relativ mic din cauza pandemiei. Sunt cointeresat ca vama să funcționeze, iar  banii să fie returnați în regiune ”, a spus el.

În prezent, negocierile privind experimentul vamal din Transcarpatia  sunt în curs de desfășurare la nivelul Comitetului bugetar al Radei Supreme , a adăugat Petrov.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 225
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți