Proiecte BucPress
07 iunie 2020

„Tezaurul Etnic Special al Bucovinei”, ENI - CBC 2 SOFT/2.1/46

„Tezaurul Etnic Special al Bucovinei”, ENI - CBC 2 SOFT/2.1/46

Fundația de Caritate și Întrajutorare “Ana” Suceava, în parteneriat cu Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți,  Asociația Juventus Suceava și Centrul Media BucPress din Cernăuți implementează, în perioada 1 ianuarie 2020 – 30 iunie 2021  proiectul  „Tezaurul Etnic Special al Bucovinei”, ENI - CBC 2 SOFT/2.1/46, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun Romania-Ucraina 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate (ENI).

Valoarea totală a proiectului este 369.934,62 Euro, din care 332.939,62  euro reprezintă finanțarea din partea Uniunii Europene și 36.995,00 euro reprezintă cofinanțarea partenerilor de proiect.

Obiectivul general al proiectului este: „Dezvoltarea turismului cultural în Bucovina istorică, prin facilitarea și promovarea patrimoniului cultural imaterial al etniilor conlocuitoare din județul Suceava și regiunea Cernăuți”.

Obiectivele specifice sunt: „Conservarea patrimoniului cultural imaterial a 7 grupuri etnice din județul Suceava și 5 grupuri etnice din regiunea Cernăuți, prin activități de cercetare, documentare și crearea de baze de date digitale cu patrimoniul cultural imaterial specific acestor etnii”, „Promovarea și revitalizarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial cu potențial turistic a 7 grupuri etnice din județul Suceava și 5 grupuri etnice din regiunea Cernăuți prin evenimente culturale transfrontaliere și materiale tipărite, audio-video și on-line”, precum și „Introducerea elementelor de patrimoniu cultural imaterial al celor 12 etnii în circuitul turistic intern și internațional, având ca scop creșterea numărului de turiști”.

Rezultatele proiectului:

˃  2 activități de cercetare, documentare și conservare a patrimoniului cultural imaterial al 7 etnii din județul Suceava și al 5 etnii din regiunea Cernăuți;

˃ 35.000 locuitori din județul Suceava și regiunea Cernăuți constientizați de importanța păstrării patrimoniului cultural imaterial multietnic transfrontalier;

˃ 5 produse și servicii turistice culturale tradiționale multietnice comune din județul Suceava și regiunea Cernăuți, promovate.

Beneficiari finali ai proiectului:

Organizații ale grupurilor etnice, instituții publice, de învățământ și din domeniul cultural, precum și locuitori din județul Suceava și regiunea Cernăuți, implicați în activități sau conștientizați cu privire la importanța păstrării patrimoniului cultural imaterial multietnic transfrontalier.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1256


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți