Proiecte BucPress
16 martie 2020

Acord de parteneriat: BucPress TV Cernăuți – TVR Internațional / TVR Moldova

Acord de parteneriat: BucPress TV Cernăuți – TVR Internațional / TVR Moldova
16 martie 2020

Acord de parteneriat: BucPress TV Cernăuți – TVR Internațional / TVR Moldova

Societatea Română de Televiziune prin Departamentul TVR Internaţional a încheiat un acord de parteneriat cu Centrul Media BucPress, asociația jurnaliștilor români din Ucraina.

Acordul prevede consolidarea și dezvoltarea colaborării între BucPress TV din cadrul Centrului Media BucPress din Cernăuți și TVR Internațional / TVR Moldova. Este un acord de parteneriat încheiat în premieră de Societatea Română de Televiziune cu un trust de presă românească din Ucraina.

Acordul are drept obiect retransmiterea de BucPress TV din cadrul Centrului Media BucPress a unor emisiuni produse de TVR Internaţional / TVR Moldova, respectiv publicarea pe pagina Agenției BucPress (www.bucpress.eu) de ştiri şi articole, realizate de TVR Internaţional / TVR Moldova; colaborare pentru realizarea unor producţii tv în comun; preluarea de către TVR Internaţional / TVR Moldova a unor ştiri, reportaje, emisiuni produse de Centrul Media BucPress.

Autorizarea de preluări de materiale jurnalistice se face cu titlu gratuit şi are caracter de neexclusivitate, acordul fiind valabil 12 luni,  cu posibilitatea de a fi prelungit. TVR Internaţional / TVR Moldova va colabora cu echipa BucPress TV pentru realizarea unor producţii tv în comun privind situația românilor din Ucraina și alte teme de actualitate.

Acordul de parteneriat a fost semnat de coordonatorul cu atribuţii de director al Departamentului TVR Internaţional din cadru Societății Române de Televiziune, Cristina Leorenț și președintele Centrului Media BucPress, care include redacția BucPress TV, Marin Gherman.   

Reamintim că în 2019 Centrul Media BucPress a încheiat un nou acord de parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune. Acordul prevede colaborarea între Radio Cernăuți, organ de presă al Centrului Media BucPress, cu Radio România Internaţional – colaborare pentru realizarea unor producţii radio în comun.

Centrul Media BucPress aduce sincere mulțumiri conducerii Societății Române de Televiziune și TVR Internaţional pentru cooperare și dialogul constructiv. Considerăm că acest acord de parteneriat este un pas important spre consolidarea trustului de presă românească BucPress, unicul din Ucraina, care include Agenția BucPress, BucPress TV, Radio Cernăuți și revista de gândire românească „BucPress”.

Pe parcursul ultimilor ani echipa BucPress TV și TVR Internațional au avut o colaborare fructuoasă. În martie 2018 TVR Internațional, în cadrul emisiunii „La un pas de România”, a difuzat filmul „Limba noastră cea română…”, realizat de BucPress TV.

În anii 2018-2019 jurnaliștii BucPress TV au sprijinit și consultat echipa TVR Internațional în timpul realizării unei serii de documentare despre problemele cu care se confruntă românii din regiunea Cernăuți.

În 2019 BucPress TV a  fost partener al TVR Internațional în realizarea documentarului  „La un pas de… Libertate! - decembrie ’89 pentru românii din Cernăuți, Maramureşul istoric şi Vidin”. 

Pe parcursul anului 2019 BucPress TV a colaborat cu redacția „Matinalii” de la TVR Moldova, iar de la 1 martie 2020 jurnaliștii români din capitala Bucovinei istorice realizează reportaje pentru ediția de știri de la TVR Moldova, cu posibilitatea difuzării celor mai importante noutăți din Cernăuți pe celelalte posturi tv ale Societății Românești de Televiziune.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1418


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți