Proiecte BucPress
01 iunie 2020

Agenţia BucPress din Cernăuţi – o agenţie de presă a românilor din Ucraina

Agenţia BucPress din Cernăuţi – o agenţie de presă a românilor din Ucraina
01 iunie 2020

Agenţia BucPress din Cernăuţi – o agenţie de presă a românilor din Ucraina

Agenția de știri BucPress din Cercare face parte din trustul BucPress, fiind destinată românilor din Ucraina şi de peste hotare.

Are ca scop satisfacerea unei necesităţi informaţionale şi culturale moderne a românilor din Ucraina în funcţionarea cu acces liber şi transparent a unei agenții independente de ştiri, care, pe de o parte, reflectă viaţa culturală, politică şi economică a comunităţii româneşti din Nordul Bucovinei, Ţinutul Herţa, Nordul Basarabiei (regiunea Cernăuți), dar și din regiunile Transcarpatia și Odesa, şi, pe de altă parte reprezintă un mecanism de transmitere a fluxurilor de ştiri, analize, studii, editoriale, difuzate de agenţiile româneşti şi ucrainene de presă către comunităţile româneşti de pretutindeni.

Este cel mai cunoscut organ de presă al Centrului Media BucPress. A fost fondată în 2014. În momentul de față transmite știri zilnice cititorilor, iar filiala din Transcarpatia, fondată în 2018, informează  despre situația românilor din Maramureșul din dreapta Tisei.

În 2019-2020 a crescut echipa de jurnaliști a Agenției BucPress, iar pe lângă știri au fost publicate tot mai multe analize, investigații jurnalistice, eseuri și editoriale.

Proiectul este sprijinit de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Redactor-șef și coordonator de proiecte – Marin Gherman.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1188


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți