Proiecte BucPress
02 iunie 2020

Radio Cernăuți

Radio Cernăuți
02 iunie 2020

Radio Cernăuți

Radio Cernăuţi este un proiect al Centrului Media BucPress – unicul post de radio din Ucraina care emite 24 de ore din 24 doar în limba română.

Lansat în 2016, Radio Cernăuți funcționează non-stop. Prin parteneriatele și colaborările inedite acest post de radio bucură comunitatea românească cu emisiuni zilnice, știri, muzică, interviuri și reportaje. Radio Cernăuți și-a perfecționat în 2019-2020 aplicațiile pentru dispozitive mobile (Android și iOS), care pot fi descărcate gratuit, iar acest post de radio poate fi ascultat din orice colț al globului pământesc.

Parteneriate încheiate: RFI România, Societatea Română de Radiodifuziune.

Zilnic, începând cu orele 12:00 la Radio Cernăuți puteți asculta știrile Radio România Actualități, urmând o emisiune consacrată românilor de pretutindeni de Radio România Internațional („Românii de lângă noi”, „Unda românească”, „Cultura românească acasă și în lume” ș.a.).

La 18:00 (de luni până vineri) transmitem știrile RFI România și emisiunea „40 de minute” de Anca Năstase, dedicată evenimentelor socio-politice din România, dar și din celelalte state ale UE, RFI având corespondenți la Paris, Chișinău, Madrid, Londra etc.

La ora 22:00, ca o obligație contractuală, dar absolut necesară, a Centrului Media BucPress, Radio Cernăuți transmite în direct emisiunea în limba ucraineană a postului de Radio România Internațional, în care jurnaliștii de la București prezintă timp de jumătate de oră în limba ucraineană prioritățile politicii externe ale României prin prisma vieții socio-politice, promovând și valorile culturale românești.

La ora 24:00 Radio Cernăuți difuzează emisiunile în limba română a postului de Radio Ucraina Internațional, realizate de jurnaliștii de la Cernăuți, care includ interviuri și reportaje despre comunitatea românească din nordul Bucovinei, Maramureșul din dreapta Tisei și sudul Basarabiei.

În fiecare miercuri, la ora 21:00, la Radio Cernăuți puteți asculta o emisiune realizată de colegii noștri din regiunea Transcarpatia – un program duplex Radio Cernăuți – Radio Tisa FM despre viața comunității românești din Maramureșul din dreapta Tisei.

Rămân în grila Radio Cernăuți emisiunile proprii, tradiționale: „Autografe populare” (ora 9:00), „De la inimă la inimă” (ora 14:00), „Povestea de seară” (ora 20:00), „Melodii de neuitat” (de Mariana Struț) (ora 17:00 și 23:00), „Axa politică”, „Dialoguri cernăuțene”, „Lecturi sonore” „Hituri românești” (ora 11:00), edițiile informative și emisiunile de folclor și dedicații muzicale, realizate în direct de jurnalistul Vitalie Zâgrea, președintele Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți.

Printre noutățile postului de Radio Cernăuți se mai numără transmiterea în fiecare duminică în direct a Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Putna – Ierusalimul Neamului Românesc (între orele 9:00 și 12:00) și preluarea unor emisiuni ale postului de Radio Trinitas.

Reamintim că Radio Cernăuți face parte din trustul BucPress, unicul trust de presă românească din Ucraina, care include Agenția de știri BucPress, televiziunea online BucPress TV, Radio Cernăuți și revista de gândire românească „BucPress”. La 1 decembrie a.c. Radio Cernăuți va sărbători 5 ani de la fondare.

Cum poate fi ascultat Radio Cernăuți:

Pe pagina Agenției de știri BucPress – www.bucpress.eu (apăsați pe playerul radio din partea dreaptă)

Link direct cu auto-player https://bucpress.eu/radio-online.php

În rețeaua globală TuneIN - https://tunein.com/radio/Radio-Cernauti-s279075/

Descărcând Aplicația Radio Cernăuți pentru Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.radio.mgherman

Descărcând Aplicația Radio Cernăuți pentru iOS - https://apps.apple.com/us/app/radio-cernauti/id1291249634

Cu ajutorul playlist pentru Winamp, WMP, VLS et. - https://c4.radioboss.fm/playlist/260/stream.m3u

Cu ajutorul PLS playlist - http://c4.radioboss.fm/playlist/260/stream.pls

URL direct - https://c4.radioboss.fm:18260/stream

Pe Live Radio Online - https://www.liveonlineradio.net/ru/ukraine/radio-cernauti.htm

Pe Radio Forest - https://www.radioforest.net/radio/radio-cernauti/745191

Pe Radio Expert - https://www.radioexpert.net/radio-romania-live-radio-station/304/radio-cernauti/doar-internet/romania/

Pe Live TV RADIO - http://www.live-tv-radio.com/radio/romania/radio-cernauti.shtml

Pe Euromedia Bucovina - http://euromedia-ucraina.blogspot.com/

Unele emisiuni sunt transmise în direct pe Facebook (pagina Centrului Media BucPress și Radio Cernăuți), pe YouTube și în TuneIN.

Recomandăm tuturor ascultătorilor noștri să descarce ultima versiune a aplicației Radio Cernăuți pentru dispozitivele mobile. De asemenea, recomandăm actualizarea browser-elor pentru a asculta în cea mai bună calitate emisiunile Radio Cernăuți.

Dr. Marin GHERMAN

președinte și coordonator de proiecte al Centrului Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 932


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți