Radio Cernăuți
Redactor: Mirela Amarie
06 decembrie 2020

„Duminici cu poezie”. Tudor Arghezi – podcast BucPress

„Duminici cu poezie”. Tudor Arghezi – podcast BucPress
06 decembrie 2020

„Duminici cu poezie”. Tudor Arghezi – podcast BucPress

Podcastul BucPress „Duminici cu poezie”, realizat de jurnalista Mirela Amarie, este consacrat în această duminică poetului Tudor Arghezi.

Tudor Arghezi (pseudonimul lui Ion Nae Theodorescu, n. 21 mai 1880, București – d. 14 iulie 1967) a fost un scriitor român, cunoscut pentru contribuția sa la dezvoltarea liricii românești sub influența baudelairianismului. Opera sa poetică, de o originalitate exemplară, reprezintă o altă vârstă marcantă a literaturii române.

A scris, între altele, teatru, proză, pamflete, precum și literatură pentru copii. A fost printre autorii cei mai contestați din întreaga literatură română. Pseudonimul Arghezi provine, explică însuși scriitorul, din Argesis - vechiul nume al Argeșului. Ovid S. Crohmălniceanu propunea în studiul consacrat operei poetului din „Istoria literaturii române între cele două războaie mondiale” o altă explicație, pseudonimul ar proveni din unirea numelor a doi celebri eretici, Arie și Geza. Arghezi este unul dintre autorii canonici din literatura română. După o altă ipoteză, numele poate veni de la numele bonei (Ergézi Rozália) care de fapt ar fi adevărata mamă

Podcastul „Duminici cu Poezie” este publicat în fiecare duminică pe pagina Agenției BucPress din Cernăuți și difuzat la Radio Cernăuți, unicul post de radio din Ucraina care emite nonstop în limba română.

Ascultați emisiunea „Duminici cu poezie” în fiecare duminică la Radio Cernăuți la orele 13:00 și 20:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 947


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți