Radio Cernăuți
Redactor: Mirela Amarie
20 decembrie 2020

„Duminici cu poezie”. Veronica Micle – podcast BucPress

„Duminici cu poezie”. Veronica Micle – podcast BucPress
20 decembrie 2020

„Duminici cu poezie”. Veronica Micle – podcast BucPress

Podcastul BucPress „Duminici cu poezie”, realizat de jurnalista Mirela Amarie, este consacrat în această duminică poetei Veronica Micle.

A publicat poezii, nuvele și traduceri în revistele vremii și un volum de poezii. E cunoscută publicului larg în special datorită relației cu Mihai Eminescu

Eminescu a recunoscut de nenumărate ori în scrisorile și poeziile sale influența deosebită pe care Veronica a avut-o asupra sa. De exemplu, în ciorna scrisorii de condoleanțe la moartea lui Ștefan Micle, el scrie: „viața mea, ciudată și azi și neexplicabilă pentru toți cunoscuții mei, nu are nici un înțeles fără tine”. Sau în poezia Lumea îmi părea o cifră mărturisește că până când a întâlnit-o „n-aveam scop în astă lume, nici aveam ce să trăiesc”, pentru ca după aceea „începusem s-am în lume ceva ce plătea mai mult decât lumea”.

O descriere obiectivă a evoluției relației dintre ei se poate obține prin urmărirea cronologică a informațiilor din scrisorile lor și din textele manuscriselor eminesciene. Datarea poeziilor nepublicate și a ciornelor de scrisori este cea din Opere, Editura Academiei.

Podcastul „Duminici cu Poezie” este publicat în fiecare duminică pe pagina Agenției BucPress din Cernăuți și difuzat la Radio Cernăuți, unicul post de radio din Ucraina care emite nonstop în limba română.

Ascultați emisiunea „Duminici cu poezie” în fiecare duminică la Radio Cernăuți la ora 20:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
„Duminici cu poezie”. Veronica Micle– podcast BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1106


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți