Radio Cernăuți
11 septembrie 2018

Duplex: Radio România Internațional - Radio Cernăuți. Actualitatea situației românilor din Ucraina

Duplex: Radio România Internațional - Radio Cernăuți. Actualitatea situației românilor din Ucraina
11 septembrie 2018

Duplex: Radio România Internațional - Radio Cernăuți. Actualitatea situației românilor din Ucraina

Radio România Internațional, redacția emisiuni în limba română, a realizat împreună cu Radio Cernăuți un duplex în cadrul emisiunii „Unda românească”, consacrată situației românilor din Ucraina.

Mihaela Dincă Băjănariu şi Roxana Iorgulescu-Bandrabur de la Radio România Internaţional au discutat într-un duplex Bucureşti - Cernăuţi cu jurnaliştii Vitalie Zâgrea şi Marin Gherman despre românii din Ucraina.

În cadrul emisiunii a fost prezentat noul proiect al Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți, condusă de Vitalie Zâgrea – revista „Prichindeii”, singura revista pentru copiii români din Ucraina.

De asemenea, au prezentate activitățile jurnalistice, culturale și științifice ale Centrului Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, coordonată de Marin Gherman, printre care Agenția BucPress, Radio Cernăuți și BucPress TV.

Au fost, de asemenea, amintite evenimente precum festivalul literar „Meridian Czernowitz”, spectacole românești la Cernăuți, întâlniri cu cercetători din Germania și Georgia pe marginea drepturilor românilor din Ucraina ș.a.

Au fost analizate și noile evoluții în contextul adoptării Legii Educației de către Parlamentul de la Kiev.

Emisiunea poate fi audiată integral în subsolul acestui text.

Reamintim că Centrul Media BucPress, asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, a încheiat în anul curent un acord de parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune. Acordul prevede retransmiterea de Radio Cernăuți din cadrul Centrului Media BucPress a unor emisiuni în limbile română şi ucraineană produse de Radio România Internaţional, respectiv publicarea pe pagina Agenției BucPress (www.bucpress.eu) de articole, realizate de jurnaliștii de la București, colaborare pentru realizarea unor producţii radio în comun,  preluarea de către Radio România Internațional a unor ştiri şi reportaje produse de Agenția BucPress și Radio Cernăuți.

Radio Cernăuți

BucPress

 

Material audio


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1022


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți