Radio Cernăuți
Redactor: Mirela Amarie
11 aprilie 2021

Matilda Cugler-Poni - podcast BucPress „Duminici cu poezie”

Matilda Cugler-Poni - podcast BucPress „Duminici cu poezie”
11 aprilie 2021

Matilda Cugler-Poni - podcast BucPress „Duminici cu poezie”

Vă prezentăm o nouă ediție a celui de al doilea sezon al podcastului BucPress „Duminici cu poezie”, realizat de jurnalista Mirela Amarie.

Ediția de astăzi este dedicată poetei Matilda Cugler-Poni, care a fost una din puținele femei care au făcut carieră literară prin intermediul „Convorbirilor literare”, publicând versuri lirice, în care motivul iubirii, al dragostei neîmplinite, a fost unul dominant.

Ciprian Porumbescu a folosit versurile romanței „Lăsați-mă să cânt”, de Matilda Cugler-Poni, pe care le-a inclus în opereta „Crai nou”, unde a devenit cântecul Anicăi: „În aste haine”.

Podcastul BucPress poate fi ascultat în subsolul acestui text sau în direct la Radio Cernăuți, în fiecare duminică la ora 20:00.

Podcast realizat în cadrul proiectului „Unicul trust de presă al românilor din Ucraina: Agenția BucPress și Radio Cernăuți”, finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
Matilda Cugler-Poni - podcast BucPress „Duminici cu poezie”

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 421


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți