Radio Cernăuți
Redactor: Mirela Amarie
17 ianuarie 2021

Miron Pompiliu – bunul prieten al lui Eminescu – podcast BucPress „Duminici cu poezie”

Miron Pompiliu – bunul prieten al lui Eminescu – podcast BucPress „Duminici cu poezie”
17 ianuarie 2021

Miron Pompiliu – bunul prieten al lui Eminescu – podcast BucPress „Duminici cu poezie”

Vă prezentăm o nouă ediție a celui de al doilea sezon al podcastului BucPress „Duminici cu poezie”, realizat de jurnalista Mirela Amarie.

Ediția de astăzi este consacrată lui Miron Pompiliu. Cel înregistrat în acte sub numele Moise Popovici, dar cunoscut în literatură ca Miron Pompiliu, s-a născut în 1847, în familia unui preot din Ştei. A studiat la Beiuş şi la Oradea, iar facultatea de Drept a făcut-o la Budapesta. Nu avea 20 de ani când a publicat mai multe poezii în revista "Familia" condusă de Iosif Vulcan. Aşa l-a cunoscut pe Mihai Eminescu.

"Între cei doi există similitudine chiar nu totală, dar apropiată. Au cultură nemțească, vorbesc amândoi literatura românească cu atâta plăcere", povesteşte Ioan Simedre, profesor.

"Este o personalitate având în vedere că a fost prieten foarte bun, după cum bine știm, cu Mihai Eminescu", spune Manuel Coroiu, directorul adjunct al Colegiului "Avram Iancu" din Ștei.

Podcastul BucPress poate fi ascultat în subsolul acestui text sau în direct la Radio Cernăuți, în data de 17 ianuarie, ora 20:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 717


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți