Radio Cernăuți
Redactor: Mirela Amarie
31 ianuarie 2021

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” – Magda Isanos

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” – Magda Isanos
31 ianuarie 2021

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” – Magda Isanos

Vă prezentăm o nouă ediție a celui de al doilea sezon al podcastului BucPress „Duminici cu poezie”, realizat de jurnalista Mirela Amarie.

Ediția de astăzi este consacrată poetei Magda Isanos. Debutează în 1932, cu versuri în revista „Licurici” a Liceului de băieți „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău.  

Scria cu profundă atenție la detalii și păstrând o undă de gingășie în tot spectrul ei literar. Se datora acest fapt în mare parte dragostei sale și râvnei pentru frumos, transmise și de către soțul ei, Eusebiu Camilar, scriitor și poet român, cu care se căsătorea la 31 martie 1933.

Magda Isanos a intrat și în grațiile societății „Noua Junime”, înființată din inițiativa lui George Călinescu, la întrunirile căreia citea din poeziile ei.

Podcastul BucPress poate fi ascultat în subsolul acestui text sau în direct la Radio Cernăuți, în data de 31 ianuarie, ora 20:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 575


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți