Radio Cernăuți
Redactor: Mirela Amarie
28 februarie 2021

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” – Marin Sorescu

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” – Marin Sorescu
28 februarie 2021

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” – Marin Sorescu

Vă prezentăm o nouă ediție a celui de al doilea sezon al podcastului BucPress „Duminici cu poezie”, realizat de jurnalista Mirela Amarie.

Ediția de astăzi este dedicată poetului Marin Sorescu. El a pus în fundamentul reînvierii modernismului, conjugarea la moduri lirice, epice şi dramaturgice, a paradoxurilor existenţiale ale secolului al XX-lea, de la cele politice, la cele ştiinţifice, ori din orizonturile cunoaşterii metaforice, sau ale „expresivităţii involuntare“; totodată, i se relevă în câmpurile poematice şi propensiunea dinamitării miturilor româneşti şi universale, spre a le re-alcătui / re-cristaliza într-o „demiurgologie proprie“, în care sens-ul uman se proiectează în centrul potenţial al universurilor.

Podcastul BucPress poate fi ascultat în subsolul acestui text sau în direct la Radio Cernăuți, în fiecare duminică la ora 20:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 675


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți