Radio Cernăuți
Redactor: Mirela Amarie
17 mai 2021

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” la Radio Cernăuți – Emil Gulian

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” la Radio Cernăuți – Emil Gulian
17 mai 2021

Podcast BucPress „Duminici cu poezie” la Radio Cernăuți – Emil Gulian

Vă prezentăm o nouă ediție a celui de al doilea sezon al podcastului BucPress „Duminici cu poezie”, realizat de jurnalista Mirela Amarie.

Ediția de astăzi este dedicată poetului și traducătorului Emil Gulian (n. 15 mai 1907, Giurgiu, Giurgiu, România – d. decembrie 1942). A urmat cursurile liceului „I. Maiorescu” din orașul natal și apoi cursurile Facultății de Drept din București. Deși a obținut și licența în filosofie în anul 1933, el a optat pentru cariera de avocat.

Emil Gulian rămâne în istoriile literare ce descriu perioada dintre cele două războaie mondiale (Eugen Lovinescu, George Călinescu, Ovid S. Crohmălniceanu) printre poeții vădit influențați de versurile lui Stephane Mallarmé sau Ion Barbu.

"Am trecut din nou pe la poarta sărutului, Te iubesc, Te iubesc" a scris poetul în una din cele mai memorabile poezii ale sale.

Podcastul BucPress poate fi ascultat în subsolul acestui text sau în direct la Radio Cernăuți, în fiecare duminică la ora 20:00.

Podcast realizat în cadrul proiectului „Unicul trust de presă al românilor din Ucraina: Agenția BucPress și Radio Cernăuți”, finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 645


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți