Radio Cernăuți
Redactor: Marin Gherman
18 septembrie 2018

Radio Cernăuți lansează emisiunea „Lecturi sonore” – pastile literare despre scriitori și opere din literaturile românească și universală

Radio Cernăuți lansează emisiunea „Lecturi sonore” – pastile literare despre scriitori și opere din literaturile românească și universală
18 septembrie 2018

Radio Cernăuți lansează emisiunea „Lecturi sonore” – pastile literare despre scriitori și opere din literaturile românească și universală

Radio Cernăuți va difuza zilnic o nouă emisiune „Lecturi sonore” – pastile literare de 3-6 minute despre scriitori și opere din literatura română și universală. Emisiunea va fi difuzată zilnic la ora 18:05, imediat după buletinul de știri. Proiectul „Lecturi sonore” este derulat în cadrul unui parteneriat cu Asociația culturală „Vis à vis”, sonorizarea aparținând Adrianei Moca.

Radio Cernăuți va difuza în fiecare zi pastile literare realizate de echipa de proiect, sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național. Tematica emisiunilor difuzate începând cu data de 18 septembrie 2018 va fi: Mihai Eminescu – Opere politice;  Tudor Arghezi – Baroane; Mircea Eliade – Jurnal; Mihail Sebastian – De două mii de ani; Jeni Acterian – Jurnalul unei fete greu de mulțumit; Urmuz – Pâlnia și Stamate;  Tristan Tzara – Ca să faceți un poem dadaist; Ana Blandiana – Poezii; Nichita Stănescu – Poezii, William Shakespeare – Sonetul 66, Mark Twain – Jurnalul lui Adam și al Evei, Rudyard Kipling – Dacă…., Mihail Bulgakov – Maestrul și Margareta, Herman Hesse – Narcis și Gură de Aur și multe altele.

În rezultatul acestui proiect atât de necesar pentru comunitățile istorice românești, a fost lansat un CD „Lecturi sonore”, iar Centrul Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, care administrează proiectul Radio Cernăuți, va transmite aceste CD-uri cu pastile literare majorității școlilor cu predare în limba română din regiunea Cernăuți. Partener al acestui proiect este și Asociația Convergențe Europene din București (președinte – Sergiu Dan).

De menționat că Radio Cernăuți este unicul post de radio din Ucraina, care emite 24 de ore din 24 în limba română, difuzează doar muzică românească (modernă, populară, rock), realizează emisiuni în direct dedicate situației românilor din Ucraina și de pretutindeni, știri despre românii din regiunile Cernăuți, Odesa și Transcarpatia.

Radio Cernăuți a fost inclus în 2016 în rețeaua mondială a posturilor de radio TuneIn (rețea cu peste 50 de milioane de persoane abonate), corespunzând criteriilor internaționale stabilite de rețelele de acest gen. În 2017 Centrul Media BucPress lansează aplicația „Radio Cernăuți” pentru Android și iOS, care este gratuită și permite audierea emisiunilor Radio Cernăuți din orice localitate din lume, printr-o conexiune de internet.

Radio Cernăuți are semnate acorduri de parteneriat cu RFI România (2017) și Radio România Internațional (2018), realizează schimburi de emisiuni sau produse radiofonice comune cu Radio Ucraina Internațional, Radio Lumina, Radio Bucovina, Radio România Actualități și altele. În 2018 emisiunile Radio Cernăuți sunt realizate cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

BucPress


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1135


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți