Radio Cernăuți
Redactor: Marin Gherman
20 mai 2020

Radio Cernăuți ține pasul cu viața: modernizare și diversificare pentru ascultătorii români

Radio Cernăuți ține pasul cu viața: modernizare și diversificare pentru ascultătorii români

Centrul Media BucPress, asociația jurnaliștilor români din Ucraina, a finalizat un amplu proces de modernizare a postului de Radio Cernăuți - unicul post de radio din Ucraina care emite nonstop în limba română.

Radio Cernăuți vine cu multe noutăţi pentru ascultători în anul 2020 şi îşi propune să demonstreze că zilele petrecute alături de programele noastre sunt un câştig pentru românii din Ucraina.

Echipa de jurnaliști, alături de echipa IT, a depus eforturile necesare pentru ca trecerea postului de Radio Cernăuți la un nou server să fie neobservată pentru ascultătorii noștri fideli, iar radio să funcționeze fără întreruperi.

În același timp, Centrul Media BucPress a reușit să modernizeze și să perfecționeze aplicațiile Radio Cernăuți pentru dispozitivele mobile în baza Android și iOS, playerul radioului nostru a fost instalat pe zeci de website-uri partenere, inclusiv într-o formulă nouă pe rețeaua TuneIN (o rețea cu zeci de milioane de ascultători în întreaga lume).

Fonoteca a devenit mult mai bogată, cu mii de piese noi (primite chiar de la interpreții-prieteni ai postului nostru de radio), iar în urma aplicării tehnologiilor moderne culegem roadele parteneriatelor noastre, semnate în ultimii ani în premieră pentru presa românească din Ucraina (cu RFI România, Societatea Română de Radiodifuziune, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ș.a.).

Așadar, zilnic, în afară de edițiile informative și cultural-muzicale ale Radio Cernăuți, vom retransmite emisiuni ale partenerilor noștri în cadrul unui sistem informațional integru, iar emisiunile redacțiilor partenere, dedicate românilor de pretutindeni, vor fi difuzate de unicul post de radio din Ucraina care emite nonstop în limba română.

Zilnic, începând cu orele 12:00 la Radio Cernăuți puteți asculta știrile Radio România Actualități, urmând o emisiune consacrată românilor de pretutindeni de Radio România Internațional („Românii de lângă noi”, „Unda românească”, „Cultura românească acasă și în lume” ș.a.).

La 18:00 (de luni până vineri) transmitem știrile RFI România și emisiunea „40 de minute” de Anca Năstase, dedicată evenimentelor socio-politice din România, dar și din celelalte state ale UE, RFI având corespondenți la Paris, Chișinău, Madrid, Londra etc.

La ora 22:00, ca o obligație contractuală, dar absolut necesară, a Centrului Media BucPress, Radio Cernăuți transmite în direct emisiunea în limba ucraineană a postului de Radio România Internațional, în care jurnaliștii de la București prezintă timp de jumătate de oră în limba ucraineană prioritățile politicii externe ale României prin prisma vieții socio-politice, promovând și valorile culturale românești.

La ora 24:00 Radio Cernăuți difuzează emisiunile în limba română a postului de Radio Ucraina Internațional, realizate de jurnaliștii de la Cernăuți, care includ interviuri și reportaje despre comunitatea românească din nordul Bucovinei, Maramureșul din dreapta Tisei și sudul Basarabiei.

În fiecare miercuri, la ora 21:00, la Radio Cernăuți puteți asculta o emisiune realizată de colegii noștri din regiunea Transcarpatia – un program duplex Radio Cernăuți – Radio Tisa FM despre viața comunității românești din Maramureșul din dreapta Tisei.

Rămân în grila Radio Cernăuți emisiunile proprii, tradiționale: „Autografe populare” (ora 9:00), „De la inimă la inimă” (ora 14:00), „Povestea de seară” (ora 20:00), „Melodii de neuitat” (de Mariana Struț) (ora 17:00 și 23:00), „Axa politică”, „Dialoguri cernăuțene”, „Lecturi sonore” „Hituri românești” (ora 11:00), edițiile informative și emisiunile de folclor și dedicații muzicale, realizate în direct de jurnalistul Vitalie Zâgrea, președintele Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți.

Printre noutățile postului de Radio Cernăuți se mai numără transmiterea în fiecare duminică în direct a Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Putna – Ierusalimul Neamului Românesc (între orele 9:00 și 12:00) și preluarea unor emisiuni ale postului de Radio Trinitas.

Încheiem această scurtă prezentare a noutăților familiei Radio Cernăuți cu mulțumiri celor implicați în acest proiect de suflet: Mariana Struț, jurnalist la Radio Cernăuți și Agenția BucPress, Vitalie Zâgrea, moderator de emisiuni și coordonator de programe Radio Cernăuți, Vitalie Romaniuc, coordonator al echipei IT, întregii echipe care realizează știri și edotriale pentru Agenția BucPress (Leonid Parpauț, Svetlana Pantea, Mirela Amarie, Elvira Chilaru, Georgeta Marina, Dorina Popescu, Vasile Barbuța), partenerilor și prietenilor noștri.

Reamintim că Radio Cernăuți face parte din trustul BucPress, unicul trust de presă românească din Ucraina, care include Agenția de știri BucPress, televiziunea online BucPress TV, Radio Cernăuți și revista de gândire românească „BucPress”. La 1 decembrie a.c. Radio Cernăuți va sărbători 5 ani de la fondare.

Cum poate fi ascultat Radio Cernăuți:

 1. Pe pagina Agenției de știri BucPress – www.bucpress.eu (apăsați pe playerul radio din partea dreaptă)
 2. Link direct cu auto-player https://bucpress.eu/radio-online.php
 3. În rețeaua globală TuneIN - https://tunein.com/radio/Radio-Cernauti-s279075/
 4. Descărcând Aplicația Radio Cernăuți pentru Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.radio.mgherman
 5. Descărcând Aplicația Radio Cernăuți pentru iOS - https://apps.apple.com/us/app/radio-cernauti/id1291249634
 6. Cu ajutorul playlist pentru Winamp, WMP, VLS et. - https://c4.radioboss.fm/playlist/260/stream.m3u
 7. Cu ajutorul PLS playlist - http://c4.radioboss.fm/playlist/260/stream.pls
 8. URL direct - https://c4.radioboss.fm:18260/stream
 9. Pe Live Radio Online - https://www.liveonlineradio.net/ru/ukraine/radio-cernauti.htm
 10. Pe Radio Forest - https://www.radioforest.net/radio/radio-cernauti/745191
 11. Pe Radio Expert - https://www.radioexpert.net/radio-romania-live-radio-station/304/radio-cernauti/doar-internet/romania/
 12. Pe Live TV RADIO - http://www.live-tv-radio.com/radio/romania/radio-cernauti.shtml
 13. Pe Euromedia Bucovina - http://euromedia-ucraina.blogspot.com/
 14. Unele emisiuni sunt transmise în direct pe Facebook (pagina Centrului Media BucPress și Radio Cernăuți), pe YouTube și în TuneIN.

Recomandăm tuturor ascultătorilor noștri să descarce ultima versiune a aplicației Radio Cernăuți pentru dispozitivele mobile. De asemenea, recomandăm actualizarea browser-elor pentru a asculta în cea mai bună calitate emisiunile Radio Cernăuți. 

Radio Cernăuți este sprijinit financiar în 2020 de Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul proiectului „Agenția BucPress și Radio Cernăuți - unicul trust de presă româneacă din Ucraina” 

Dr. Marin GHERMAN

președinte și coordonator de proiecte al Centrului Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1381


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți