Social
25 noiembrie 2021

”Securitatea educației” în Ucraina, un nou proiect în discuție

”Securitatea educației” în Ucraina, un nou proiect în discuție

Crearea unui mediu educațional sigur și confortabil în școlile din Ucraina, asigurarea dreptului la un astfel de mediu - scopul comun al autorităților publice, managerilor educaționali, ombudsmanului pentru drepturile copilului și agențiilor de aplicare a legii.

Despre acest lucru a declarat ombudsmanul educațional Serghii Gorbaciov, potrivit publicației „Eu și Legea”. „În centrul proiectului Securitatea educației se află  persoana care trebuie să devină un comunicator dintre instituția de învățământ și agențiile de aplicare a legii pentru crearea unui mediu sigur pentru elevi, părinți și profesori”, se arată în comunicat.

În conformitate cu respectivul proiect, specialistul în securitatea procesului educațional trebuie să faciliteze, în special, detectarea timpurie și eliminarea evenimentelor adverse din instituția de învățământ, să colaboreze cu poliția și pompieri, cu administrațiile publice locale și cu consiliul reprezentativ al părinților.

La etapa actuală sunt în curs de elaborare metodele de implementare a acestui proiect, în special, cadrul legal, cerințele de calificare a specialiștilor în securitate, criteriile de selecție, programul de formare pentru viitorii specialiști în securitatea educațională în școlile medii de cultură generală din Ucraina.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 197


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți