Social
Redactor: Elvira Chilaru
07 mai 2022

„A fost o zi când am scos 16 răniți de pe câmpul de luptă”, spune Diana Kukurudziak, medic militar din Transcarpatia

„A fost o zi când am scos 16 răniți de pe câmpul de luptă”, spune  Diana Kukurudziak, medic militar din Transcarpatia
07 mai 2022

„A fost o zi când am scos 16 răniți de pe câmpul de luptă”, spune Diana Kukurudziak, medic militar din Transcarpatia

Diana, medic militar, este înscrisă de doi ani în brigada 128 separată de asalt montan transcarpatic. Prin decretul președintelui Ucrainei Diana Kukurudziak,  a primit Ordinul „Pentru curaj” de gradul III, potrivit paginii de Facebook a Legiunii Transcarpatice.

Femeia-militar a fost în operațiunea antiteroristă și în zona de luptă a forțelor unificate (OOS), de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina – la  război. Diana spune: "În primele săptămâni de război, am trăit două noi zile de naștere. În zona  operațiunii antiteroriste  nu am văzut așa ceva".

Diana spune: ”Am supraviețuit raidurilor aeriene rusești, am văzut explozii de obuze de artilerie, tancuri și mine, tovarăși răniți și morți... ”.

„În martie, a fost o zi în zona de luptă când am scos  16 răniți de pe câmpul de luptă. Mașina este concepută pentru a scoate un rănit (plus un medic și un șofer), dar noi am scos câte 5 și 7 odată”, a spus militarul.

De asemenea, potrivit Dianei, au fost cazuri când militarilor le-a acordat primul ajutor pe drum, iar în același timp inamicul trăgea asupra mașinii.

"Dacă nu regret că am ales serviciul în Forțele Armate? Nu, eu știam  ce am ales. Am văzut toate - atât răniți cu răni groaznice, cât și uciși. Și mâinile mele erau în sângele camarazilor. Dar am supraviețuit, m-am descurcat”, a spus Diana.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 230


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți