Social
Redactor: Elvira Chilaru
10 mai 2022

„Acasă mă așteaptă fetița mea. Faptul că nu o pot vedea este cel mai greu lucru pentru mine". De trei ani Victoria este în brigada 128 de asalt montan din Transcarpatia

„Acasă mă așteaptă fetița mea. Faptul că nu o pot vedea este cel mai greu lucru pentru mine
10 mai 2022

„Acasă mă așteaptă fetița mea. Faptul că nu o pot vedea este cel mai greu lucru pentru mine". De trei ani Victoria este în brigada 128 de asalt montan din Transcarpatia

Timp de trei ani Victoria slujește în brigada separată 128 de asalt montan din Transcarpatia. Fata de 21 de ani este de etnie  maghiară. Fiica ei de doi ani o așteaptă acasă, scrie pe pagina de  Facebook Legiunea  Transcarpatică.

"Îmi doream de mult să servesc în armată încă din copilărie. Sunt bucătar, împreună cu colegii mei prepar bucate  în fiecare zi și le  livrăm pe  poziții, inclusiv pe front. Facem tot posibilul - băieții trebuie să mănânce sănătos”, a spus Victoria.

Potrivit acesteia, pe 21 februarie, cu trei zile înainte de invazia rusă, ea a părăsit Transcarpatia spre estul Ucrainei pentru exerciții militare.

"Toată lumea a înțeles că nu va fi antrenament. Și în dimineața zilei de 24 februarie, rușii au tras cu rachete în orașul nostru. Din fericire, nu au fost victime. Ne-am retras imediat și ne-am mutat în pădure. Am fost acolo o săptămână și jumătate, preparam bucate  în bucătăria de campanie. Apoi am fost transferați în zona de luptă”, a spus fata.

Ultima dată când mi-am văzut copilul  a fost în ianuarie. Și apoi a început războiul. Nici măcar nu pot comunica cu Sofiika prin video. De îndată ce îmi aude vocea, ea strigă: „Mami, mami!”, înșfacă telefonul  și fuge. Nu demult i-am trimis pătura mea. Sofiyka simte mirosul mamei și n-o lasă din mâini, nu o dă nimănui”, a spus Victoria.

„Mi-e foarte dor de fiica mea... Faptul că nu o pot vedea, să o îmbrățișez, să vorbesc cu ea este cel mai greu lucru pentru mine aici. Și te obișnuiești treptat cu orice altceva. Eu și colegii mei chiar am început să facem sport când se ivește oportunitatea”, a adăugat fata.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 340


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți