Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
26 octombrie 2021

„Bucovinenii sănătoși” – proiect de colaborare dintre autoritățile cernăuțene și instituțiile medicale

„Bucovinenii sănătoși” – proiect de colaborare dintre autoritățile cernăuțene și instituțiile medicale
26 octombrie 2021

„Bucovinenii sănătoși” – proiect de colaborare dintre autoritățile cernăuțene și instituțiile medicale

La centrul de reabilitare „Mednean” din Cernăuți a avut loc o conferință de presă, la care s-a discutat despre colaborarea a 5 comune din nordul Bucovinei cu instituțiile medicale, care se ocupă de tratamentul bolilor aparatului locomotor, potrivit Agenției BucPress.

Mai bine de 13 ani centrul de reabilitare „Mednean” este coordonat de directorul Andrei Neceai. Peste 45 de mii de pacienți au primit tratamentul necesar în cadrul recuperării medicale, fiind vorba și de 6 mii de copii, militari care au luptat pe frontul din Donbas, sportivi, persoane învărstă și alții.

 „Centrul Mednean există din anul 2008. Am tratat până acum peste 45 de mii de pacienți. Activitatea noastră de bază este reabilitarea coloanei, articulațiilor, aparatului locomotor, recuperarea sportivilor, a copiilor cu handicap, a persoanelor după traume și atac cerebral. În instituția noastră lucrează circa 60 de angajați, dintre care 50 reprezintă personalul medical, adică e vorba de medici, reabilitologi, specialiști în diferite domenii ale medicinii. Printre pacienții centrului de reabilitare „Mednean” din Cernăuți se numără cetățeni din toate regiunile Ucrainei, dar și dintr-o serie de state ale Uniunii Europene, în special din România, Polonia, Cehia, Italia, Spania, Portugalia”, a declarat pentru BucPress TV Cernăuți directorul centrului medical „Modnean” Andrei Neceai.

Acest centru este un model de cooperare cu organele puterii de stat și comunele din Bucovina. Potrivit președintelui Consiliului regional Cernăuți Oleksii Boiko, specialiștii bucovineni împreună cu medicii Centrului „Mednean” au vizitat mai multe localități ale ținutului pentru a oferi consultații gratuite populației. În 5 comune ale regiunii – Vașcăuți, Brusnița, Nedoboivți, Cuciurul Mareși Clișcăuți au fost  consultate peste 330 de persoane.

 „Ne aflăm la Centrul de reabilitare „Mednean”, condus de Andrei Neceai. La inițiativa Consiliului regional Cernăuți și a directorului centrului am inițiat proiectul „Bucovinenii sănătoși”, care dă posibilitate comunelor nou formate din regiunea Cernăuți, deocamdată doar 5, să fie consultați copii de vârstă școlară privind bolile aparatului locomotor. Serviciile sunt gratuite. Oamenii se adresează medicului de familie, care îi direcționează către Centrul de reabilitare „Mednean”, unde sunt consultați gratuit de către Andrei Neceai. Statul decontează centrului toate cheltuielile pentru tratamentul acestor pacienți”, a spuis Oleksii Boiko.

Specialiștii Centrului „Mednean” au prezentat jurnaliștilor BucPress TV o serie de proceduri aplicate la această instituție de reabilitare și tratamentul coloanei, articulațiilor, aparatului locomotor, recuperarea după traume și atac cerebral.

Proiectul „Bucovinenii sănătoși” este un model de colaborare dintre conducerea regiunii și o instituție medicală, când pacientul poate fi tratat gratuit în baza direcționării de la medicul de familie sau poate achita serviciile medicale de sine stătător.

BucPress TV Cernăuți va difuza un reportaj de la conferința de presă din Cernăuți în cadrul emisiunii „Accente cernăuțene” din data de 29 octombrie. 

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Material video
BucPress TV - „Bucovinenii sănătoși” – proiect de colaborare dintre autoritățile cernăuțene și instituțiile medicale

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 418


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți