Social
Redactor: Mirela Amarie
10 decembrie 2021

„Lacul lebedelor” din Ciortoria fără lebede iarna aceasta

„Lacul lebedelor” din Ciortoria fără lebede iarna aceasta
10 decembrie 2021

„Lacul lebedelor” din Ciortoria fără lebede iarna aceasta

În regiunea Cernăuți, pe lacul din satul Ciortoria, renumit pentru lebedele care iernau aici, anul acesta nu este nici o păsăre.

Lebedele lipsesc din cauza faptului că nu există apă în lac. Momentan se lucrează la adâncirea lui, iar după aceea, păsările se vor întoarce.

Apa a scăzut peste tot - toate pâraiele și fântânile au secat. Mai ales că lacul nu este foarte adânc. Mai este unul, mai în jos, dar lebedele l-au preferat pe cel de sus. Din păcate, acum nu este apă nici acolo. Pentru a fi iarăși apă, Departamentul de Ecologie a trimis 1 milion 300 de mii de grivne.

Lebedele de vară sau lebedele cucuiate sosesc pe lacurile din satul Ciortoria încă din iarna anului 1987. De obicei, 120-130 de păsări iernau aici.

Prin urmare, satul Ciortoria a devenit unul dintre cele mai populare locuri iarna pentru turiștii din regiune, din întreaga Ucraină, și mai ales, din străinătate.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 256


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți