Social
Redactor: Svetlana Pantea
16 noiembrie 2021

„Laptop-uri pentru fiecare profesor”: cadrele didactice din regiunea Cernăuţi au primit încă 700 de calculatoare

„Laptop-uri pentru fiecare profesor”: cadrele didactice din regiunea Cernăuţi au primit încă 700 de calculatoare
16 noiembrie 2021

„Laptop-uri pentru fiecare profesor”: cadrele didactice din regiunea Cernăuţi au primit încă 700 de calculatoare

Pentru achiziţionarea acestora au fost prevăzute 29 milioane de grivne, dintre care 25 de milioane au fost alocate din subvenţiile de stat, restul -  din bugetele locale. În acest context, profesorii claselor 5-11 primesc deja laptopuri moderne cu software instalat, se menţionează în comunicatul departamentului regional de învăţământ şi ştiinţă din cadrul ARS Cernăuţi.

Primul lot de laptop-uri, numărul acestora fiind de 746, a fost repartizat în şcoli la data de 11 noiembrie curent, iar la 16 noiembrie va fi repatrizat al doilea lot.

„23 de comunităţi teritoriale unite din regiunea Cernăuţi au primit tehnică modernă pentru desfăşurarea procesului de învăţământ în şcoli. Este vorba de 704 laptop-uri cu cameră, procesor eficient şi posibilitatea de a se conecta la reţeaua internet prin cablu sau Wi-Fi. Este al doilea lot de calculatoare pe care regiunea Cernăuţi  l-a primit în cadrul programului „Laptop pentru ficare profesor”. Datorită acestui proiect, 44 de comunităţi din regiunea Cernăuţi vor dispune de tehnică modernă, în total 1450 calculatoare ”, se spune în comunicat.

Proiectul „Laptop pentru fiecare profesor” este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei în cadrul căruia 60 mii de profesori şcolari vor primi calculatoare moderne. În acest scop, din bugetul de stat au fost alocate 980 milioane UAH.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 404


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți