Social
25 aprilie 2022

„Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”. Tatăl fetiței ucise la Odesa a scăpat cu viață pentru că era plecat la cumpărături

„Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”. Tatăl fetiței ucise la Odesa a scăpat cu viață pentru că era plecat la cumpărături
25 aprilie 2022

„Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”. Tatăl fetiței ucise la Odesa a scăpat cu viață pentru că era plecat la cumpărături

Iurii Glodan era plecat la cumpărături când a auzit despre explozia de la Odesa. La intrarea în blocul în care locuia, a strigat la poliție să-l lase să intre în clădirea în flăcări. Când a ajuns în apartamentul său, a găsit cadavrele soției sale și ale mamei ei, ucise de o rachetă rusească. Trupul fetiței sale de 3 luni, Kira, a fost descoperit mai târziu: a văzut-o pentru prima dată când s-a întors duminică în apartament.

Atacul rusesc care a ucis trei generații dintr-o singură familie a stârnit indignare și revoltă în Ucraina. Și președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre moartea micuței Kira.

„Ce fel de amenințare era ea pentru Rusia? Se pare că uciderea copiilor este noua idee națională a Federației Ruse”, a spus el.

„Un bebeluș de 3 luni a murit. Au omorât un bebeluș de 3 luni. Războiul a început când bebelușul acesta avea o lună. Vă puteți măcar imagina ce se întâmplă? Sunt niște nenorociți. Nenorociți. Nu am alte cuvinte. Pur și simplu, nenorociți”, a adăugat Zelenski.

Iuri a mers duminică în clădirea distrusă pentru a vedea ce mai poate recupera din apartament - albume foto, colecția de pliculețe de zahăr a soției sale, scrisori. A găsit căruciorul bebelușului său făcut bucăți.

„Dacă las lucrurile în apartament, oamenii le vor arunca la gunoi. Vreau să le păstrez ca amintire”, a spus el.

Iurii și Valeria erau împreună de nouă ani.

„Putea să găsească bucurie în orice. Odesa era orașul ei preferat. Lucra în PR și putea comunica cu mulți oameni, putea să-i înțeleagă. A fost o mamă și  o prietenă minunată. Îmi va fi imposibil să găsesc pe altcineva ca Valeria. Era perfectă. O astfel de persoană întâlnești doar o dată în viață și a fost un dar de la Dumnezeu”, a spus el.

Kira se născuse la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar o lună înainte de începerea războiului. La scurt timp, Valeria a scris pe Instagram că trăiește „un nou nivel de fericire”.

„Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viața mea. Fetița noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria la începutul lunii februarie.

„Am fost atât de fericiți când s-a născut Kira”, spune Iuri.

„Eram în maternitate când a născut. Îmi este foarte greu să realizez acum că fiica și soția mea nu mai sunt aici. Toată lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”, spune el.

Iurii vrea ca lumea întreagă să știe ce sa întâmplat cu familia lui.

„Este o durere pentru familia mea, pentru orașul nostru, pentru Ucraina, este o durere pentru întreaga civilizație. Sper ca povestea noastră să ajute la oprirea acestui război”, a adăugat bărbatul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 416


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți